Нова касапница на пътя: ТИР уби двама души в джип (зловещи снимки 18+)

Новини
19:48 - 08 Октомври 2020
5900
Нова касапница на пътя: ТИР уби двама души в джип (зловещи снимки 18+)

Адска катастрофа с две жертви затвори главен път Е-70 до разклона за село Дряновец в четвъртък по обяд. Сигналът за жестокия удар между джип и ТИР е получен около 12 часа на тел. 112. На място е установено, че водач и пътник в русенски "Опел Фронтера" са загинали на място.

От тежкия удар джипът е заприличал на купчина желязо, като липсва почти изцяло горната му част.

Двете жертви са 35-годишни мъж и жена от Русе. Водачът на ТИР-а, мъж на 42 години от Шумен, не е пострадал. По първоначални данни виновен за тежката катастрофа е именно водачът на камиона, който бе в силен шок от случилото се. При движение в посока Русе-Разград ремаркето му поднесло и помело насрещно движещия се по главния път джип. Тирът се е движил с по-висока скорост, смятат пътните полицаи.

Заради катастрофата и предприетите огледи на място бяха въведени два обходни маршрута-за камионите - Разград - Кубрат - Русе, а за леките автомобили - Разград - Дряновец - Сеново - Вятово - Цар Калоян - Русе.

По-рано днес също имаше жестока катастрофа, за което Lupa.bg извести. Мъж загина, а жена бе ранена при инцидент на пътя между Пазарджик и Панагюрище, при който камион се е блъснал в лек автомобил.

Водачът на тира очевидно не бе съобразил скоростта, с която се движи на влажния терен

Пътното платно бе разчистено от полицията