Нова руска атака по Херсон , има жертви

По-рано днес украинските военновъздушни сили заявиха, че Русия е изстреляла 12 безпилотни летателни апарата и крилата ракета срещу Украйна през нощта

Новини
17:20 - 03 Декември 2023
3959
Нова руска атака по Херсон, има жертви

Възрастен мъж е бил убит при руски обстрел на украинската Херсонска област, съобщиха регионалните власти, цитирани от Ройтерс.

"Окупаторите атакуваха село (Садово). Едно от попаденията беше в частен гараж, където по това време се намирал 78-годишен мъж. Той е починал на място от причинените от експлозията наранявания", каза военната администрация на Херсонска област в свое съобщение в "Телеграм".

Руските войски изоставиха Херсон и западния бряг на река Днепър в края на миналата година, но сега редовно обстрелват тези райони от позиции на източния бряг, отбелязва Ройтерс.

Междувременно руското министерство на отбраната заяви, че негови сили са поразили укрепен команден пункт на украинския център за противовъздушна отбрана и обявяване на тревоги "Изток" в град Днепър.

Ведомството каза, че е нанесло комбинирани удари с оперативно-тактическа и армейска авиация, безпилотни летателни апарати, ракетни войски и артилерия.

По-рано днес украинските военновъздушни сили заявиха, че Русия е изстреляла 12 безпилотни летателни апарата и крилата ракета срещу Украйна през нощта, като системите за противовъздушна отбрана са унищожили 10 дрона, преди да достигнат целите си.

Руското министерство на отбраната също така заяви в ежедневната си сводка че е поразило складове за гориво в района на град Миргород в Полтавска област и на град Хмелницки, както и склад с боеприпаси в Николаевска област.

Агенция Ройтерс посочва, че за момента не е успяла да потвърди от независими източници достоверността на тази информация.