Нова схватка в НС: Костя изгони Кирил от стаята на "Възраждане"

Костадинов и Петков си размениха реплики "неадекватен"

Новини
15:20 - 07 Юни 2023
6171
Нова схватка в НС: Костя изгони Кирил от стаята на "Възраждане"

След екшъна в Народното събрание, в който в крайна сметка Костадин Костадинов бе изгонен от пленарна зала, в кулоарите скандалът продължи. Скараха се Кирил Петков и лидера на "Възраждане". 

Петков реши да отиде при Костадинов, за да говорят за случилото се, но Костадинов изгони съпредседателя на втората политическа сила.

"Нито един народен представител не може да спира да говори друг народен представител", опита се да каже нещо Петков, но Костадинов го надвика. 

"Г-н Петков, напуснете стаята. Нямате място в тази стая, не бъдете нагъл", заяви Костадинов и обвини бившия премиер, че не представлява българския народ, а американския посланик. 

Двамата си размениха взаимни обвинения, че другият е "неадекватен".

"Г-н Петков, вашите зеници са разширени. Изглеждате ми неадекватен", каза Костадинов. "Вие сте неадекватен", отвърна Петков.

Накрая Петков бе принуден да напусне стаята, като заключи: "С този човек не може да има разговор". 

Скандалът тръгна след високото напрежение между Явор Божанков и депутатите от ПГ на "Възраждане", които не дадоха възможност на народния представител на ПП-ДБ да направи изказване от парламентарната трибуна.

След два опита на Божанков да се изкаже от трибуната, председателят на Народното събрание Росен Желязков прекрати заседанието. 

Заради безредиците в залата в Народното събрание, председателят Росен Желязков е наложил наказание "порицание" на шестима депутати за нарушаване на реда. Това са Георги Георгиев от ПП-ДБ и Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов от “Възраждане”.