Новак Джокович: Нямам намерение да спирам да печеля

Сърбинът отпразнува подобаващо триумфа си на Откритото първенство на Австарлия

Спорт
22:04 - 30 Януари 2023
2319
Новак Джокович: Нямам намерение да спирам да печеля

Новак Джокович няма никакво намерение да спира да печели трофеи. Сърбинът отпразнува подобаващо триумфа си на Откритото първенство на Австарлия, докато в родината му сипят хвалебствия по негов адрес.

Джокович, който от днес отново е №1 в световната ранглиста, направи дежурната за всеки шампион в Мелбърн фотосесия с трофея, след която призна, че мотивацията му по никакъв начин не се е загубила през годините.

"В мен все още гори желание за победи и това ме кара да натоварвам себе си до предела на човешките възможности. Просто знам, че имам следваща по-мащабна цел, която трябва да постигна", сподели той пред световните агенции.

Сърбинът не загуби нито сет от третия кръг до финала срещу опоненти като Григор Димитров, Алекс Де Минор, Андрей Рубльов, Томи Пол и Стефанос Циципас. Джокович, който ще навърши 36 г. през май, е спечелил 5 от последните 7 трофея от Шлема, за които се е борил. Според Горан Иванишевич, с чиято помощ Ноле спечели 7 от 22-те си титли от голямата четворка, сърбинът може да играе на подобно равнище поне още 2-3 години.

В Белград ликът на тенисиста е навсякъде, а населението се радва на спортните подвизи на своя герой.

"Мисля, че той се състезава със самия себе си. Не иска да подобрява чудите рекорди, колкото собствените си", твърди жител на Белград.

"Толкова съм щастлива. Целувам те, Новак. Браво, Ноле! Нека всички видят какъв сърбин имаме и какво е Сърбия. Той доказа на всички, че е най-добрият", смята друг жител на сръбската столица.