Новак през сълзи: Коби Брайънт беше моето вдъхновение

Имах късмета да се срещна с него няколко пъти. Когато имах нужда от съвет, той бе насреща, сподели сърбинът

Спорт
16:31 - 28 Януари 2020
3150
Новак през сълзи: Коби Брайънт беше моето вдъхновение

Новак Джокович не успя да сдържи сълзите си, говорейки за Коби Брайънт. Сърбинът бе попитан за кончината на легендарния баскетболист от Джон Макенроу в интервюто си на корта след успеха в три сета над Милош Раонич.

Световният номер 2 излезе на корта със специално спортно горнище, на което бяха изписани инициалите на баскетболната звезда, както и неговите номера 8 и 24.

Само два дни преди Брайънт да намери смъртта в катастрофа със своя хеликоптер, Джокович говори за специалната си връзка с баскетболиста като го нарече свой ментор и разкри, че в много тежки моменти именно съветите на Коби са му вдъхнали сили.

„Той беше един от най-великите, извор на вдъхновение за мен. Имах късмета да се срещна с него няколко пъти. Когато имах нужда от съвет, той бе насреща. Той бе мой ментор, мое вдъхновение. Съкрушително е това, което се случи с него и неговото семейство“, заяви Джокович пред Макенроу.

Джокович не бе единственият голям в тениса, който изказа своята болка от смъртта на Брайънт. Рафа Надал, Ник Кириос, Григор Димитров и други направиха същото.