Новата реклама на Nike "изби рибата" (ВИДЕО)

Новини
14:20 - 02 Август 2020
31449
Новата реклама на Nike "изби рибата" (ВИДЕО)

Новата реклама на Nike ще влезе в историята като един от най-добрите примери за майсторство - не само като визия, но и като послание. И то напълно заслужено.

Клипът от 1:30 мин. представлява безпогрешна комбинация от архивни кадри на състезания, в които образите на атлети от различни спортове се сливат в обща картина. "Не можеш да ни спреш" събира в едно цяло Серина Уилямс, Кристиано Роналдо, Рафаел Надал, Елиуд Кипчоге, Леброн Джеймс, Наоми Осака и десетки други звезди с образите на любители, уловени в идентични моменти от играта.

Авторите на клипа са изследвали 4000 записа от различни турнири, за да изберат 72 от тях, които са комбинирани в split-screen ефект. Идеята е на рекламната агенция W+K Portland, продукцията е осъществена от Pulse Films с режисьор Оскар Хъдзън, а видео-ефектите са създадени от компанията A52.

"Ние никога не сме сами. И това е нашата сила", казва гласът зад кадър - думите са на златната медалистка Меган Рапиноу от американския национален отбор по футбол за жени. "Защото когато се съмняват в нас, играем като един. Когато ни възпират, стигаме още по-далеч и сме по-упорити. Ако не ни вземат на сериозно, доказваме им, че грешат. И ако не пасваме на спорта, променяме спорта. Знаем, че невинаги нещата ще се случват по нашия план. Но каквото и да става, ще намерим път. А когато няма справедливост, ще се съберем в името на промяната. Имаме отговорност да направм този свят едно по-добро място. Независимо колко е тежко, винаги ще се връщаме по-силни. Защото нищо не може да спре онова, което можем да направим заедно".

Това е поредната рекламна кампания на Nike, която засяга предизвикателствата пред спортистите след пандемията от Covid-19. Във всеки от клиповете компанията залага на посланието за надеждата и силата на духа, които рано или късно водят до мечтания успех.