Новата синоптичка на bTV: Исках да бъда учителка по география

Мая Никифорова е едно от новите лица на времето

Нещо за четене
12:54 - 16 Септември 2024
6470
Новата синоптичка на bTV: Исках да бъда учителка по география

Мая Никифорова е едно от новите лица на bTV Времето. Двамата с Петроний Евтов се присъединиха към годишната стажантска програма на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ и вече радват зрителите в ефир.

Младите таланти са избрани след подбор и специализиран обучителен процес от доказалите се професионалисти – Станислава Цалова и Борислав Лазаров. Мая и Петроний ще продължат своето развитие под менторството на професионалистите на bTV.

„Исках да бъда учителка по география, тъй като това ми беше любимият предмет“ – сподели Мая Никифорова в интервю за ladyzone.bg.

Мая изключително много харесва училищната атмосфера и винаги престъпвала прага на класната стая с огромно вълнение. Още в гимназията, младата дама осъзнава колко е важно да харесваш учителите си, за да харесваш и предметите, които те преподават.

„Иска ми се да покажа колко е интересна и важна географията на учениците, както правеше моят учител“ – обясни тя.

Любима учителка в гимназията за Мая е госпожата по английски език. Когато я попитахме за основното училище, тя първо се сети за преподавателката в занималнята. Всички учители, за които Мая си спомня с усмивка, са успели да създадат „среда на доверие и подкрепа“.

Мая счита, че едно от най-важните качества за всеки добър учител е да вярва във възможностите на учениците си. Да проявяват търпение към децата в училище и да отговарят дори на „смешните“ въпроси с желание и отговорност.

„Господинът по физическо в основното училище – той ми показа, че човек, стига да иска, може да постигне много“ – допълни Мая.

В ученическите си години тя се занимава с различни видове спорт, тъй като всички от семейството й са спортисти. Като малко тренира баскетбол, волейбол и хандбал, а спортът я научава на най-важните неща за нея и до днес – дисциплина, постоянство и целеустременост.

Мая никога няма да забрави момента, в който целият клас прави изненада на класната. Така отправят покана към госпожата си за бала.

„Ние бяхме последният клас, който все още не беше поканил класната си“ – смее се младата дама.

Хумористичното в тази ситуация е, че класната, най-вероятно си мислела, че изобщо няма да получи покана. В последния момент се събира целия клас.

„Това че бяхме всички, беше чудо“ – с усмивка си спомня Мая.