Нови разкрития: Гаджето на Сабаленка се самоубил? Тя възнамерява да играе в Маями

Колцов е бил в тежка депресия в последните месеци

Спорт
11:01 - 20 Март 2024
3250
Нови разкрития: Гаджето на Сабаленка се самоубил? Тя възнамерява да играе в Маями

Трагедията около световната №1 в тениса Арина Сабаленка получи нови детайли. Както е ясно, гаджето й Костантин Колцов бе намерен мъртъв, а първоначалната версия на медиците бе, че става дума за тромб в кръвта.

Местни медии обаче хвърлиха бомбата, че всъщност хокеистът се е самоубил. Версията им бе потвърдена от авторитетни информационни агенции, а според медии в Беларус става дума за скок от сграда.

"Полицейското управление на Маями реагира и пое разследването на предполагаемото самоубийство на Константин Колцов (роден на 17 април 1981 г.). Няма подозрения за извършването на престъпление", обясни детектив от местното управление.

Излизат и нови шокиращи подробности - Колцов е бил в тежка депресия в последните месеци, като най-вероятно затова е посегнал на живота си. Възможно е преди фаталния скок той да е погълнал смъртоносен коктейл от медикаменти и алкохол, но информацията не е потвърдена от полицията.

Той е бивш професионален състезател по хокей на лед, като е играл за Питсбърг Пингуинс в НХЛ, и редовно подкрепяше Сабаленка на турнирите. Световната номер 2 често се снимаше заедно с Колцов в социалните мрежи. Новината за кончината му бе съобщена от руския хокеен отбор Салават Юлаев Уфа, където той е бил помощник-треньор.

Колцов игра за отбора на Беларус на Зимните олимпийските игри през 2002 и 2010, а също е бил и треньор на тима.

Това е втори трагичен инцидент за 25-годишната тенисистка от Беларус, чийто баща Сергей, също бивш състезател по хокей на лед, почина през 2019-а на 43-годишна възраст.

Шампионката от Australian Open Арина по всяка вероятност ще играе на Мастърса в Маями, въпреки трагичната загуба на мъжа до себе си.

Сабаленка обаче е провела тренировка на един от кортовете в рамките на деня и изглежда има намерение да играе в надпреварата.

Тя има да защитава точки от миналогодишните четвъртфинали, когато отпадна от румънката Сораня Кърстя.

25-годишната тенисистка от Беларус трябва да излезе утре за мач от втори кръг срещу испанката Паула Бадоса, която днес отстрани от турнира завърналата се след допинг дела Симона Халеп.

Бадоса също очаква Сабаленка да излезе за мача и това личи от интервюто й след победата.

"Не знам какво да кажа. Арина е една от най-добрите ми приятелки и знам през какво минава сега. Тя е силна жена и трябва да получи сила отвсякъде. Надявам се да се получи хубава битка и добър мач.

Вчера с нея разговаряхме дълго, днес сутринта също. Знам през какво минава и каква е цялата ситуация. За мен всичко това също е трудно, защото е най-добрата ми приятелка. Обещах й да не говоря за това пред медиите", каза Бадоса, която е гадже на гръцкия тенисист Стефанос Циципас.