НОВИ РАЗКРИТИЯ: Мартин Нотариуса убит пред жената на Пепи Еврото

Любена Павлова забавила мистериозно подаването на сигнал към тел. 112 за екзекуцията на защитения свидетел

Новини
07:42 - 03 Февруари 2024
28564
НОВИ РАЗКРИТИЯ: Мартин Нотариуса убит пред жената на Пепи Еврото

Убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, който на 31 януари беше ликвидиран с куршум в главата от наемен килър, се е случило пред Любена Павлова, бивша съпруга на безследно изчезналия и обявен за международно издирване от родното правосъдие Петьо Петров – Еврото. Това разказа пред Lupa.bg криминалист, ангажиран в разследването на поръчковата екзекуция.

Любена Павлова, нашумяла като Снежанка от закриляната от прокурори, съдии и полицаи банда за рекет „Осемте джуджета“, живее буквално на метри от къщата на Мартин Нотариуса в затворения жилищен комплекс „Глория Палас“ в Горна баня. Нещо повече – жилището, което обитава бившата съпруга на Пепи Еврото, се води собственост на застреляния Божанов.

Близки до разследването разкриват, че Любена Павлова е трябвало да гостува с новороденото си бебе в дома на Мартин Нотариуса и поради тази причина 51-годишния аферист е излязъл от къщата си, за да вземе храна от ресторант наблизо. Божанов  е ликвидиран от дебнещ го наемен убиец, докато разговаря по мобилния телефон пред автомобила си.

Босовете на "Осемте джуджета" и бивши съпрузи Петьо Петров - Еврото и Любена Павлова. Твърди се, че Любена е убедила убития Мартин Нотариуса да стане защитен свидетел срещу Петров.

Според източник на Lupa.bg, Любена Павлова е забранила на изпадналата в шок съпруга на Мартин Божанов – Нотариуса и на охранителите от „Глория палас“ да се обаждат на спешния тел. 112, а първо позвънила на свои доверени хора в МВР и в прокуратурата. Директорът на СДВР Любомир Николов вчера многозначително коментира на брифинг пред медиите, че сигналът за убийството на Мартин Нотариуса е бил подаден цели 50 минути, след като Божанов е бил застрелян.

Огромното закъснение при подаването на сигнала на практика е дало възможност на убиеца да се измъкне от поставените чак към 21 ч. вечерта на 31 януари полицейски постове на основните пътни артерии в София.

Както Lupa.bg първи написа, Мартин Божанов – Нотариуса е бил част от бандата за рекет „Осемте джуджета“, а след жестокия скандал и последвал развод между Пепи Еврото и жена му Любена, е минал на нейна страна. Според все още непотвърдена официално информация, убития Мартин Нотариуса е бил защитен свидетел срещу Петьо Петров – Еврото и пради тази причина е бил поставен под полицейска охрана. Неотдавна обаче от Бюрото за защита на свидетели свалили охраната на Божанов, тъй като липсвали данни, че живота му е застрашен.

Мартин Божанов - Нотариуса настанил в свой имот в затворения комплекс "Глория Палас" Любена Павлова от "Осемте джуджета" и се явявал в съдебна зала по нейни дела.

Че Мартин Божанов – Нотариуса е бил от най-близкия кръг доверени лица на Любена Павлова повърди и бизнесмена Илия Златанов, най-известната жертва на „Осемте джуджета“. В интервю пред Сашо Диков собственикът на асансьорните заводи „Изамет“ разказа, че Мартин Божанов се е явявал в съдебна зала като част от антуража на бившата съпруга на Пепи   Еврото по делата, които Златанов води срещу нея.

„В България бандитите са като художниците – признават ги за такива едва когато умрат. Сега тепърва започнаха да излизат разкрития за престъпната дейност на Мартин Нотариуса“, каза Илия Златанов.