Новите агитатори на партиите - позалезли звезди (ОБЗОР)

Рок динозаврите "Ахат" пристанаха на Слави, братя Аргирови се присламчиха към ГЕРБ

Куриози
14:15 - 15 Септември 2022
5162
Новите агитатори на партиите - позалезли звезди (ОБЗОР)

Невероятни рокади в политическите пристрастрия демонстрират част от звездите на родния шоубизнес в последните седмици покрай разгара на предизборната кампания. Нечувана подкрепа от доказани рокаджии към поп-фолк изпълнител-политик и естрадни завои към ГЕРБ и БСП, например, втрещиха избирателите. 

Така неочаквано хардрок бандата "Ахат" вместо да агитира за някоя от партиите вдясно, каквито биха били очакванията, се присламчи към Има такъв народ и "Ку-ку бенд" на Слави Трифонов за агитация преди вота на 2 октомври с безплатен концерт.

Звездомир Керемедчиев, фронтменът на групата с богато музикално минало, ще пее култовата "Черната овца" пред фенове на "Едно ферари с цвят червен" и "Тайсън кючек". 

Примата на българската естрада Лили Иванова пък демонстрира широки политически пристрастия - ако в миналото изпълняваше по 2-3 парчета пред другарите от БСП в предизборни митинги и концерти, сега отказва да пее за конкретна формация.

Но за сметка на това с широка усмивка се снима и до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, и до бившия служебен премиер и настоящ председател на "Български възход" Стефан Янев.

По наша информация обаче нито ГЕРБ, нито генералът са успели да я привлекат за политическата кауза за предстоящия вот. 

Янев обаче е платил за участието на народната певица Гуна Иванов и кулинарния зевзек Иван Звездев, както и на оперната прима Розалина Касабова за участия в организиран от партията му концерт в Културния дом в столичния ж.к. "Дружба" в Деня на София. 

Братя Аргирови пък са засвидетелствали подкрепата си към партията на Борисов. Новината разкри ораторът в парламента досега Тома Биков, който показа снимка с гласовитите емблеми на 80-те и 90-те години у нас в попмузиката и й сложи заглавие: "Две е повече от едно". 

Голямата изненада обаче дойде от закичването на известния актьор Николай Урумов с цветовете и номера за изборите на русофилската "Възраждане" на Костадин Костадинов.

Той се включва в кампанията със спектакъл, носещ същото име като това на партията и открито агитира за националистите, което предизвика силно поляризирани реакции в мрежата. А симпатизантите на "Възраждане" ще могат да го гледат безплатно в Плевен. 

"Продължаваме промяната" засега не се кичи с лика на нито една популярна звезда от естрадата или театъра, но пък залага на рокаджийски парчета и балади - символи на демократичните процеси от 90-те години, което предизвика негодуванието от страна на СДС.

БСП отдели най-много пари досега за хонорара на Миро, който заради лели и баби социалистки на традиционния събор под връх Бузлуджа в края на юли. Концерти обаче за другарите, при това безплатни, в рамките на кампанията не се предвиждат. 

В ДПС също странят от музикални прояви с конкретни изпълнители, но пък лидерът на Движението Мустафа Карадайъ демонстрира нелошо познаване на стъпките на правото хора преди няколко дни при една от предизборните си срещи из страната.