Новите шефове на Пирин нямат нищо общо с арабски милионери

Фирмата "Емирейтс Уелт" е българска, има печалба 41 000 лв за 2017 година

У нас
14:03 - 26 Юли 2019
14052
Новите шефове на Пирин нямат нищо общо с арабски милионери

Футболният клуб Пирин (Благоевград) има нов собственик, стана ясно днес. Това е фондът „Емирейтс Уелт”, който до този момент спонсорираше „орлетата”. С решение на ОБС Благоевград  на редовната за юли сесия, 75% от ОФК Пирин вече са на на фонда, 25% остава общинското участие.

С 31 гласа „За” и 3 „Против” местните парламентаристи дадоха зелена светлина на новия проект. За в бъдеще парите от общинския бюджет за Пирин, ще се използват само за ДЮШ. От своя страна представителят на „Емирейтс Уелт” Ива Уорън гарантира, че веднага в касата на клуба ще постъпи цялата сума от бизнес плана за първата година. Досега в клуба са били налети близо половин милион лева, с които са покрити голяма част от натрупаните дългове на дружеството.

Покрай името и афиширания проект плъзнаха слухове, че новите собственици на Пирин имат връзка с богаташи от Арабските емирства. Lupa.bg направи справка в търговския регистър, която показа, че този фонд няма нищо общо с тях. Фирмата е регистрирана е в България и няма участие на хора, които да са свързани с Авиокомпанията Emirates (Емирейтс).

Ива Уорън е лицето на "Емирейтс Уелт" във футболния клуб Пирин    Сники: pirin.com и Lap.bg

Дружеството се управлява от Благой Грозданов от Благоевград, Павел Белогур и Сашо Петров. Собственик на акционерното дружество е друга фирма: „Емирейтс Фъндс Ексчейндж” ЕООД, чийто едноличен собственик е Павел Белогур, а управляващи са той и Благой Грозданов. В регистъра на фирмата не фигурира името на Ива Уорън, която навярно е служител и не е част от управата. Тя е дъщеря на бившия благоевградски футболист Димитър Дацев.

Според Годишните финансови отчети на фирмата, за 2017 година, тя е декларирала 41 000 лв. печалба, а през 2016 година едва 5000 лв. Тези цифри изглеждат доста скромни на фона на обявените амбиции за дългосрочното развитие на Пирин.