Новите шефове ва НАП и агенция „Митници“ представят приоритетите си

Новини
07:44 - 21 Май 2021
2298
Новите шефове ва НАП и агенция „Митници“ представят приоритетите си

Новите директори на Националната агенция за приходите (НАП) и агенция „Митници“ се очаква днес да представят приоритетите в работата си пред медиите.

Седмица след като Румен Спецов замени Галя Димитрова в агенцията за приходите, а Павел Тонев пое управлението на митниците от Георги Костов, двамата ще отговарят на въпроси на журналисти.

Заедно със служебния министър на финансите Асен Василев те ще представят мерки за повишаване на събираемостта на приходите и предотвратяване на нарушения, които ощетяват фиска.

И в агенция „Митници“, и в НАП вече има и други кадрови промени, а миналия петък министър Асен Василев обяви, че НАП има много ниска събираемост.

„От малко над 4 милиарда са събрани малко над 2 милиарда… Системна ниска потвърждаемост на ревизионните актове – само 66% от тях са потвърдени“, каза той.

Повишаването на приходите в хазната ще е един от топ приоритетите на финансовото министерство. Василев обяви, че ще търси възможности за продължаване на мерките в подкрепа на бизнеса в пандемията.