Новите собственици на Интер към тифозите: Вашата страст и лоялност са в сърцето на неспирните успехи

Спорт
17:37 - 27 Май 2024
3674
Новите собственици на Интер към тифозите: Вашата страст и лоялност са в сърцето на неспирните успехи

Американският инвестиционен фонд “Оуктрий” направи първото си изявление към феновете на Интер, след като влезе като нов собственик на тима. Американците, които до момента финансираха досегашния основен акционер - китаецът Стивън Жанг и компанията му “Сунинг”, се превърнаха в мажоритарен собственик на “нерадзурите” преди дни, след като Жанг не успя да изплати сумата по рефинансиране на дълга си към фонда, възлизаща на 380 милиона евро заедно с лихвите.

От “Оуктрий” заявиха пълната си ангажираност към клуба и желание настоящите успехи да бъдат продължени и надградени. През току що завършилата кампания Интер стана шампион на Серия А по категоричен начин, изпреварвайки градският съперник Милан с цели 19 точки.

“До всички “нерадзури”,

Днес бележим нова глава в партньорството между Интер и “Оуктрий”. Тъй като поемаме собствеността, искаме да потвърдим нашия ангажимент към просперитета и успехите на клуба. От 2021 година ние подкрепяме Интер като партньор, ценейки наследството, историята и непоклатимия дух на играчите и феновете.

Вашата страст и лоялност са в сърцето на неспирните успехи на клуба. Горди сме, че нашата финансова подкрепа през последните три години спомогна за постигането им. Очакваме с нетърпене да продължим да работим в тясно сътрудничество с настоящия мениджърски екип, за да надградим над инерцията, която бе постигната с поставянето на втората звезда (през тази година Интер спечели 20-ата си титла на Италия). Поради тези причини ние сме фокусирани върху осигуряването на оперативната и финансовата стабилност, за да помогнем за постигането на постоянни успехи на и извън терена. Форца Интер!,” се казва в официалното обръщение на новите собственици към “синьо-черната” част от Милано и милионите фенове на “нерадзурите” по света.

Треньорът на тима Симоне Индзаги най-вероятно ще има среща с представители на “Оуктрий” утре, на която ще бъде обсъдено бъдещето на клуба и предстоящия трансферен прозорец. Италианската преса твърди, че американците ще завършат и удължаването на контракта на наставника с две години в следващите седмици. Не се очакват сериозни промени по високите етажи на клуба, като най-вероятно Джузепе Марота и Хавиер Санети ще запазят водещата си роля във взимането на решенията по управлението на клуба.