Новият капитан на Бундестима: Нагелсман ми е в Топ 3

Спорт
17:13 - 24 Март 2023
1325
Новият капитан на Бундестима: Нагелсман ми е в Топ 3

Капитанът на Германия Йошуа Кимих говори на пресконференция преди приятелския мач на Бундестима утре с Перу. Логично обаче немалка част от въпросите на журналистите бяха за изненадващата треньорска рокада в клуба му Байерн (Мюнхен), където Юлиан Нагелсман бе освободен от поста си.

“Абсолютно разбирам, че това е горещата тема в момента. Но няма потвърждение от страна на клуба, така че не мога и няма да кажа много по въпроса”, започна Кимих.

“Мога само да кажа, че Юлиан Нагелсман е изключителен треньор. Той лесно влиза в моя топ 3 на най-добрите треньори”, продължи той. “Разбира се, подобни неща те засягат, когато става въпрос за треньорския пост в собствения ти клуб. Но утре в мача или в днешната тренировка това не бива да играе роля. Четеш новините, когато си в стаята си, и разбира се, че подобна тема те засяга”, каза още той.

След това той премина към темата за националния отбор. “Нещата в националния отбор започнаха добре за мен с Евро 2016 и след това с победата в Купата на Конфедерациите. След това бяха лоши турнири. Ние сме доста далеч от амбициите си. Това трябва да дразни всички нас”.

"Не искам след 15 години да погледна назад и да кажа: “Всъщност имахме страхотен отбор, но не направихме нищо значимо. Европейското у дома догодина е огромна възможност, всички трябва да сме наясно с това. Надявам се, че сме си научили уроците”, продължи Кимих.

Той коментира и новата си роля на капитан на Германия: “Капитанската лента няма да повлияе на моята роля на терена. Ще се представям така, както през последните няколко месеца. Ще водя играта и ще поемам отговорност. Погледнато отвън, да си капитан е нова роля. Лично за мен малко се променя на терена".

Кимих отговори и как се е справил с разочарованието от  отпадането още в груповата фаза на Мондиала в Катар: "Трите ми деца ме занимаваха. След това има и други теми. Аз съм човек, който отработва нещата и се опитва да намери подходи. Но семейството, близкото обкръжение ми помогнаха. И имахме много дълга почивка, почти прекалено дълга”, завърши той.