Новият силен човек на "Герена": Идваме да помагаме, а не да изсипваме пари

Голяма част от нашата фирма са левскари по душа, призна Венцислав Димитров

Спорт
21:58 - 31 Август 2021
4351
Новият силен човек на "Герена": Идваме да помагаме, а не да изсипваме пари

Промените в Левски започнаха - Венцислав Димитров е новият член в НС на клуба. Той е представител на новия спонсор на "сините". В Надзорния съвет остават досегашните членове Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

„Представител съм на генералния спонсор. 25 години и повече се занимавам с финанси. Занимавал съм се с инвестиционни проекти и финансово контрол. С господин Баждеков ще имаме добра комуникация, защото сме дошли да помогнем на клуба, а не просто да изсипем едни пари. Голяма част от нашата фирма са левскари по душа. Не просто искаме да правим сделки, а да видим Левски там, където му е мястото. В челото на нашето първенство, защо не и шампион“, представи се Венцислав Димитров.

„Какво трябва да се промени в Левски? Много неща. Много труден въпрос ми задавате, защото ние имаме много идея, въпрос на реализация. Сега да говоря предварително няма смисъл. Надявам се, че нещата ще се получат и ще видя резултат“, заяви той.

„Договорът с Palms Bet е за пет години. Приблизително сумата на година е една и съща. Ще има вариации, като в нашия офис правихме едни предвиждания за паричните потоци, които все още не сме обслужвали. Там, където е най-спешно да се чистят нещата, да се успокоят, така че спортно-техническата част от клуба да работи спокойно и да знае, че има някой зад гърба си и клубът да тръгне напред“, каза още новият член на НС.

След Общото събрание адвокат Иво Ивков, който бе негов председател, обяви какви решения са взети:

„Преди всичко искам да повторя думите си, които казах към акционерите си. Не очаквах да протече с дебати, съдържателни изречение. Бяха приети баналните точки от 1 до 7. Банални, но необходими. По-същественото е, че се направиха предложения след задълбочен дебат, след аргументи. Бе приет нов раздел с няколко точки, които касаят емблемата на клуба, синия цвят, кой ще взима решенията“.

„За промяна на разпоредбите на член 3 и 4, които касаят промяна на седалище на клуба и клубните символи се изискват 9/10 от гласовете. Това означава, че никой мажоритарен акционер не може да наложи решение по тези въпроси самостоятелно”.

„Макар и изморени накрая, хората запази духа си. Беше представен нов член на Надзорния съвет. Денят беше доста тежък, но съм на разположение за въпроси. Аз бях председател на събранието, избран с единодушие“.

Венцислав Димитров е роден през 1974г. в Русе. Завършва Математическата гимназия в родния си град. Има магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство в София.

Димитров е финансист с дългогодишен опит. Има осемгодишен опит като консултант на клиенти в банковата сфера, включително като ръководител на екип и директор на банков клон. Опитът му в областта на валутните пазари е 11 години, в това число и международни.