Новият в Лудогорец наля масло в огъня: Не съм чувал за Левски

Идвам от Швеция, където дербитата се играят пред 50 хиляди, така че 20-30 хиляди не са проблем, призна Фон Витри

Спорт
15:37 - 31 Август 2022
2206
Новият в Лудогорец наля масло в огъня: Не съм чувал за Левски

Лудогорец представи официално най-новото си попълнение – Аслак фон Витри, който пристигна от АЗ Алкмаар. Спортният директор Георги Караманджуков традиционно му връчи фланелка на разградчани и двамата позираха.

След това Фон Витри отговаря на журналистическите въпроси. Той коментира предстоящия мач за Суперкупата срещу Левски и заяви, че е готов да играе. Бекът призна, че не е чувал за столичния гранд, но знае че е сред топ отборите през последните години.

„Не съм бил до момента в България. Всичко изглежда доста добре и съм впечатлен от клуба и от страната, в която дойдох“, започна Аслак.

„Не съм чувал за Левски, но знам, че това е един от топ отборите през последните години. Ако треньорът реши да ме използва, аз съм на 100% готов. Може да разчита на мен“, продължи той.

„Лудогорец е добро име за Европа, участник в груповата фаза на Лига Европа, три пъти в елиминационната фаза. Много пъти е печелил титлата този клуб. С треньора имаме еднакви амбиции да печелим.

„Идвам от Швеция, където дербитата се играят пред 50 хиляди, така че 20-30 хиляди не са проблем“.

„Не мога да сравня Лудогорец с АЗ Алкмаар, но това е стъпка напред особено заради участието в Лига Европа. Вероятно има разлика в нивото на първенствата“

„Целта ми е да спечеля титлата и да играя в Европа. За мен е важно да бъда по-добър футболист, да си развия кариерата и да направя следващите стъпки“.

„Аз съм офанзивен краен защитник. Обичам да съм в наказателното поле на противника, да вкарвам голове и да давам асистенции“. Накрая новият в Лудогорец коментира и съперниците на „орлите“ в групите на Лига Европа.

„Големи клубове, добри съперници, но вкъщи винаги трябва да сме с нагласата да печелим. Трябва да сме в топ форма, за да вземем точки от тях. Ще бъдат със сигурност интересни мачове“.