Ново 20: Нотариуса бил със сменени ЕГН и фамилия, но нямал лични документи с тях

Новини
15:34 - 22 Февруари 2024
1939
Ново 20: Нотариуса бил със сменени ЕГН и фамилия, но нямал лични документи с тях

Мартин Божанов - Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение на 2 години, като лични документи с фалшивите имена и ЕГН не са му издавани. Това заяви в интервю за bTV директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов.

Според него основният мотив за убийството на Нотариуса е финансов, а извършителят е действал професионално.

Спрямо това има ли вече заподозрян за убийството на Божанов, Николов отбеляза, че "имам вътрешно усещане, че скоро неуморният труд на колегите от сектор убийства ще се възнагради с успех". За мотивите за убийството главният комисар посочи, че "мотиви спрямо това лице със спорна репутация има много. Но действително имаме основен мотив, по който работим и мисля, че той ще се окаже коректен. По-скоро е финансов мотив".

На въпроса дали убиецът на Божанов е един, Николов отговори: "в общи линии изстрелите, които са произведени са три и считам, че са произведени от един човек с едно оръжие. Това показва и експертизата на гилзите". По думите му "изстрелите са произведени от 10-12 метра. Убийството е станало веднага след паркиране на лекия автомобил на паркомясто, което обикновено е използвал, и в момента на убийството е получил точен професионален изстрел в задната част на тила".