Ново двайсет днес: ДПС - Доган оттегли жалбата си срещу ЦИК

Към момента няма коментар от хората на Делян Пеевски и дали те ще се отнесат към съда за разрешаването на казуса с регистрацията за изборите

Новини
12:52 - 08 Септември 2024
3900
Ново двайсет днес: ДПС - Доган оттегли жалбата си срещу ЦИК

Ситуацията с регистрациите в ЦИК на ДПС-Доган и ДПС-Пеевски направи остър завой. Вчера двете коалиции, които искаха да участват в изборите с марката ДПС в името си, отказаха да изпълнят указанията на Централната избирателна комисия, която поиска да представят документи, че ДПС не е част от нито едно от двете обединения. Коалицията около Ахмед Доган ''Демокрация, права и свободи-ДПС'' дори внесе жалба до ВАС срещу въпросните указания.

В изненадващ ход обаче днес коалицията, близка до Сокола, оттегли внесената в събота жалба срещу указанията на ЦИК. За това предаде ''Нова телевизия", а новината бе потвърдена от Централната избирателна комисия.

Все още няма коментар от фракцията около Делян Пеевски и дали те ще се отнесат към съда за разрешаването на казуса с регистрацията за изборите.

Ако все пак бъде сезиран Върховният административен съд има три дни след внасянето на жалбата, за да се произнесе. Очаква се и утрешното заседание на Централната избирателна комисия, за да стане ясно дали ще откажат регистрацията и на двете коалиции за участие в изборите на 27 октомври.

До момента девет партии и четири коалиции са подали документи за участие в изборите. Крайният срок е 11 септември.