Ново нападение над Паметника на Съветската армия, четирима са задържани (ПОДРОБНОСТИ/СНИМКИ)

11:47 - 18 Август 2023
3472
Ново нападение над Паметника на Съветската армия, четирима са задържани (ПОДРОБНОСТИ/СНИМКИ)

Ново посегателство срещу Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер на мястото, палят димки и чупят плоча от монумента.

След атаката на място са отишли и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Късно през нощта в четвъртък в Спешна помощ е получен сигнал за напръскана със спрей жена. Тя е откарана в болница. По информация на NОVA жената е била пусната след лекарска консултация и почистване. 

"Тук имаше много полиция. Казаха, че ще разследват случая. Ние осъждаме остро тази проява и ще излезем с официална позиция. Едната от жените е обгазена, а момче е със спукана скула", заяви Славчо Крумов, народен представител от ПП "Възраждане".

Част от надписа на монумента е бил счупен с чукове. А на плочите отпред е написано: "Искаме български паметник". Според очевидци нападателите са били около 20-30 души. Те направили димна завеса между себе си и палатките, за да прикрият действията си.

Задържани са четирима мъже, привърженици на столичен футболен отбор - на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които - криминално проявен, съобщиха от МВР за NOVA. Сигналът е подаден след 23:45 ч. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията. По случая са образувани досъдебни производства за кражба и хулиганство.

Снимки: Агнес Методиева