Ново обвинение за шефката на басейните в Пловдив

Новини
13:56 - 28 Февруари 2020
2118
Ново обвинение за шефката на басейните в Пловдив

Шефката на Басейнова дирекция - Пловдив, инж. Цветелина Кънева е отведена в специализираната прокуратура в София, където ще й бъде повдигнато ново обвинение, пише "24 часа".

Очаква се да бъде привлечена към наказателна отговорност за корупционно престъпление. Най-вероятно самата тя няма да присъства на заседанието в 14 часа в пловдивския окръжен съд за отстраняването й от длъжност.

 
Кънева ще бъде представлявана от адвоката си Делчо Джубелиев, бивш шеф на военния съд под тепетата.

В четвъртък следобед тя е била освободена от пловдивската прокуратурата срещу гаранция от 5000 лева и се е прибрала в дома си във Войводиново. 

"Беше в ужасно състояние. Майка ми е изключително запозната с всички нормативни документи в сферата на водите и беше категорична, че няма никакви нарушения от нейна страна", заяви нейният син Кънчо Абдо, който е последна година студент право.

По думите му днес сутринта в 7 без 15 часа са дошли двама полицаи и служител на КПКОНПИ с нареждане пак да отведат Кънева.

"Държаха се вежливо, този път нямаше белезници и автомати. Дадоха й време да мине през банята и да се облече, и я отведоха", каза синът й.