Ново огнище на Ковид-19 у нас

Регистрираха нови 9 случая в Пазарджишка област

Новини
19:49 - 04 Юни 2020
4647
Ново огнище на Ковид-19 у нас

Девет нови случая на коронавирус са регистрирани в Пазарджишка област днес. Осем от тях са на хора от град Сърница - три жени на възраст 30, 54 и 64 г.,двама мъже на 59 и 61 години и три деца на 2, 4 и 8 години. Състоянието им е задоволително и те са поставени на домашна изолация за 28 дни. Издирват се контактните лица за поставяне под 14 дневна карантина, съобщиха от РЗИ.

Последната проба е на 36-годишна жена, с постоянен адрес в град Кърджали, работеща с. Дебръщица, хоспитализирана в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив. Във връзка с възникналата епидемична ситуация в град Сърница, заместник-областният управител Йордан Кожухаров, директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова, началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР-Пазарджик комисар Иван Дончев и д-р Магдалена Станева директор дирекция "Надзор на заразните болести", са провели работна среща чрез видеоконферентна връзка с Общински кризисен щаб на град Сърница.

След констатираното огнище на заразени с коронавирус, бяха обсъдени предприетите мерки за ограничаване разпространението на заразата. Общинска администрация Сърница остава затворена до понеделник 8 юни.