Ново тричленно жури в MasterChef

Нещо за четене
12:21 - 29 Октомври 2020
28592
Ново тричленно жури в MasterChef

Ново и също толкова взискателно жури ще гастролира тази неделя в кулинарното шоу MasterChef. И това ще бъде само първата изненада за хоби-готвачите, които вече все по-осезаемо усещат нарастващото напрежение от наближаващия финал на шоуто.

В неделя вечер участниците в кулинарната надпревара ще изпаднат в поредица от неочаквани ситуации. Първата изненада за хоби-готвачите ще бъде липсата на кутията на MasterChef. Тя ще бъде заменена от една единствена голяма и празна черна кутия, чиято цел е да провокира отвореното за експерименти съзнание, нестандартният подход и удоволствието от играта, независимо от обстоятелствата. А това нещо движи света напред.

Хоби – готвачите ще бъдат предизвикани от бъдещето. Малките двойници на членовете на журито лично ще изберат продуктите, с които да готвят участниците. И така кутията ще се напълни с несъвместими на пръв поглед продукти като – сладко от боровинки, лимони, стафиди и кокос, грах, нормални и люти чушки, кисело мляко, нудли, френско петленце, телешки дроб и разбира се – бонбони и много декорация за сладкиши.

"Важното е не просто да казваме на децата яж това, защото е полезно, а да им го поднасяме по вкусен и красив начин. Така ще ги възпитаме с вкус към качествената храна" - коментира задачата Chef Роу.

„Здравословно не означава само чия, киноа или кел, а значи вкусна храна“ – допълва Chef Токев.

По традиция победителят в този етап ще участва в master клас, за да се бори за имунитет от елиминация и ще има възможността да си избере противник. А master класът тази седмица ще бъде воден от Chef Токев, който ще предложи интересен прочит на таратор с кисело мляко в стил панакота, с ореховка и тартар от пъстърва.

За финал в неделния стрес тест участниците ще трябва да направят любимата на Chef Михалчев майонеза и за 30 минути да приготвят с нея ястие по техен избор. Майонезата е един от основните сосове в кухнята, но има много вариации.

Тричленното жури ще опита ястията на всички, но само двама от участниците ще се спасят от елиминация. За да бъде задачата още по-предизвикателна, по средата на готвенето хоби-готвачите ще трябва да си сменят местата със съседа по място и трябва да решат как да завършат започнатото от него или нея ястие.