Новолуние и пълно слънчево затъмнение: Иде радикална промяна в посоката

Може да станем свидетели на големи медицински и научни открития и изобретения, включително и в сферата на въоръжаването

Нещо за четене
12:00 - 07 Април 2024
10779
Новолуние и пълно слънчево затъмнение: Иде радикална промяна в посоката

На 8 април в 21:21 часа българско време е Новолуние, като на този ден е и пълно слънчево затъмнение на 19º в огнения марсов знак Овен. Пълно слънчево затъмнение има тогава, когато Луната застава между Земята и Слънцето и е в близост до лунните възли, като нейният видим диаметър е по-голям от този на Слънцето и временно блокира слънчевата светлина. 

Това затъмнение ще бъде видимо в Канада, Мексико и Съединените американски щати, затова е наречено Голямото американско затъмнение. За САЩ то е последното видимо там пълно слънчево затъмнение до 23.08.2044 г., като в САЩ тоталността ще започне в Тексас в 13:27 ч. местно време и ще завърши в Мейн в 15:35 ч. източно лятно часово време. 

Продължителността на пълното затъмнение ще бъде до 4 минути и 27 секунди -

почти двойно повече от пълното слънчево затъмнение на 21 август 2017 г. Частично ще се наблюдава в островните държави между Северна и Южна Америка, както и в държави в Северозападна Европа. От новолунието и хибридното затъмнение в Овен на 20 април 2023 г. сме в цикъл от затъмнения по оста Овен-Везни. Това са зодиакалните знаци, които управляват войната и мира - теми, които разтърсиха света през последната година и повече. Тяхната задача е светът да намери баланс между тези теми, но дали ще се постигне? 

Пълното слънчево затъмнение на 8 април в първия знак на Зодиака Овен ни дава

възможност да сложим едно ново начало и да тръгнем по нов път - дори ако такъв няма, трябва да направим.

Затъмнението е в съвпад с ретроградния Меркурий в Овен и в много точен съвпад с „ранения лечител“ Хирон, а той по-скоро няма да ни помогне да отключим мъдростта. При всички случаи затъмнението е белег за кармични, неизбежни събития в глобален план. Изисква се радикална промяна в посоката. В положителен аспект можем да

станем свидетели на големи медицински и научни открития и изобретения, включително и в сферата на въоръжаването.

Марс, който управлява знака Овен и съответно Хирон, Меркурий, Слънцето и Луната от затъмнението е в съвпад със Сатурн в знака Риби. В световен план е възможно да бъдат извършени през следващите 5-6 месеца тайни ядрени опити в океани (Марс и Сатурн във воден знак Риби), да има по-силно земетресение с наводнения и цунами в някои крайбрежни райони, военно напрежение и агресивни действия в горещите точки,

протести и стачки, етнически конфликти, както и други тежки инциденти и бедствени ситуации. 

В дните около Пълнолунието на 24 април и малко след него, както и между 11 и 22 юни аспектите между планетите създават предпоставка за атентати, преврати и всякакви тежки инциденти. Борбата за власт ще бъде ожесточена, на моменти дори агресивна. Тези планетни разположения повишават опасността и за живота на лидер с голямо влияние – настоящ или бивш държавен глава, друга политическа фигура от най-висок ранг; лидер на партия, организация или религиозно движение. По-критични в световен план са дните около затъмнението на 8 април, около пълнолунието на 24 април, около пълнолунието на 23 май, около 14 юни (Марс в Телец в квадратура с Плутон във Водолей), около новолунието на 6 юли (на 5 юли американско време), от края на юли и месец август, около лунното затъмнение на 18 септември, целият месец октомври.

Властите у нас е препоръчително да вземат превантивни мерки за сигурността по границите

ни през този месец, а между 15 и 25 април – срещу наводнения в страната. Между 5 и 30 април може да се очаква по-честа и по-висока сеизмична активност у нас и съседните ни страни от Балканския полуостров – особено на 8 април и около тази дата, както и около пълнолунието на 24 април. 

В личен план пълното слънчево затъмнение на 8 април има най-силно влияние за родените между 6 и 10 април Овни –

както в дните около и по време на затъмнението, така и през следващите поне 6 месеца. Затъмненията вещаят съдбовни събития за добро или зло. Новолунията са добро време за ново начало и смели начинания, но е желателно да се изчака директният ход на Меркурий след 26 април.

Овните, чието рождено Слънце има само хармонични аспекти в рождения хороскоп, могат да очакват по-положителни събития в живота си –

успехи и издигане в кариерата, брак, деца, нов дом и всякакви други важни придобивки.

Същото важи и за всеки друг човек, който има в хороскопа си друга рождена планета около 18-21 градус на знака Овен и е само с хармонични аспекти към останалите планети. Родените между 6 и 10 април Овни и с друга лична планета около 18-21 градус на Овен с предизвикателни аспекти в хороскопа, както и родените между 9 и 12 юли Раци, между 9 и 12 октомври Везни, между 8 и 11 януари Козирози са по-уязвими от пълното слънчево затъмнение в деня и през следващите месеци за проблеми от различно естество – загуба на работа, лични или с друг близък роднина здравословни проблеми, раздели с партньор, загуба на имущество или близки, инциденти или други неприятни стресови ситуации.

Бъдете изключително разумни и предпазливи в решенията и действията си, търпеливи с хората. Стремете се да разрешавате проблемите с разговор, изслушвайте околните, не прибързвайте. Да се избягват мозъчни и други операции в областта на главата на 8 април - +/- 3 дни. 

Марги Паскалева