Новолуние в Дева с най-точния хороскоп за 7.09.

Астро
07:33 - 07 Септември 2021
2248
Новолуние в Дева с най-точния хороскоп за 7.09.

На 7 септември Луната продължава транзита си през земния знак Дева, отбелязва астрологът Марги Паскалева. В 03:52 часа българско време е Новолуние на 14-15 градуса в този знак. Дева е знак, свързан основно със здравето и работата. Управляван от планетата Меркурий, освен здравните и за малкия бизнес въпроси, най-важните теми на този знак в обществото през следващите две седмици ще са свързани също с училищата и обучението, чистотата, транспортът, търговията, услугите. При Луна в Дева мисленето и решенията ни са логични и практични.

Подходящо време за изготвяне на анализи и прогнози, внасяне на ред в хаоса, уреждане на документи, подписване на договори, нови начинания, стартиране на дейности и проекти в областта на здравето, услугите, търговията и образованието. По-специфичното на това Новолуние е, че то образува хармоничен аспект с Уран в Телец. Можем да очакваме нови научни открития, нововъведения и изобретения,

технологични разработки и успешно стартиране на важни проекти. Този земен тригон дава възможност за реализиране на нашите цели и за прогрес, особено в сферата на науката и техниката. Както се казва, време е да берем плодовете на труда си и за реални резултати. Меркурий, диспозитор (планетен управител) на Новолунието в Дева, е в знака на баланса, справедливостта, сътрудничеството и партньорството Везни, в хармоничен аспект със Сатурн.

Звездите дават шанс за подобряване и стабилизиране (макар и временно) на лични, вътрешни и външно политически отношения. Много добър ден за започване на някакво лечение и за провеждане на лунната диета с цел изчистване на организма от токсините. Звездите за времето в България през седмицата 8 – 13 септември, а и през следващата седмица до Пълнолунието на 21-ви, са ни „подготвили“ приятна изненада с хубаво време в повечето дни, чудесни за море и почивка в планината. Повишена облачност, усилване на вятъра и превалявания от дъжд в някои населени места може да се очакват на 10, 11, 16, 19 и 20 септември.

В личен план това Новолуние е в предизвикателни аспекти към Слънцето на родените през втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от втора декада. Това важи и за други хора, които имат Асцендент или други планети в знаците Близнаци, Дева, Стрелец или Риби между 13 и 16 градуса на тези знаци в личния си хороскоп. В късните часове на деня Луната е в съвпад с Марс в Дева и заедно са в предизвикателен аспект с Нептун в Риби. За вас денят и следващите две седмици не са благоприятни за рисковани действия и нови начинания.

Препоръчително е да се грижите добре за своето и за здравето на близките си, да бъдете по-практични и изпълнителни в работата си. В зависимост от това къде точно в хороскопа ви попада това Новолуние, възможно е да възникнат напрежение и предизвикателства, с които трябва да се справите. Добро време за дребни ремонти, почистване и подреждане в дома, самоусъвършенстване и развитие. В световен план напрегнатите аспекти в късните вечерни и нощни часове на Луната с Марс и Нептун повишават сериозно опасностите за пожари, газови експлозии, аварии и инциденти в предприятия, наводнения, тежки катастрофи и други инциденти.

Новолунието в Дева както на този ден, така и през следващите две седмици, ще донесе положителни обрати, неочакван шанс за успех и постижения на родените най-вече през втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. За вас периодът след Новолунието по време на растящата Луна до 20 септември е много благоприятен за участие в някаква обществено значима кауза, стартиране и реализиране на всякакви идеи и проекти.

Да не забравяме все пак, че е Новолуние и денят не е добър за сериозно физическо и емоционално натоварване, тъй като енергията ни е в своя минимум. Нужно е да сме по-практични и разумни, да не прекаляваме с капризите и критиката. А Меркурий във Везни изисква от нас много дипломатичност и проява на разбиране, за да реализираме успешно своите планове и лични мечти. В часовете от 22:23 до 06:20 Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. Бъдете здрави!