Новолуние в Скорпион вещае сериозни трусове и непредсказуеми обрати

Очакват ни бурни събития в световен аспект

Топ
15:07 - 13 Ноември 2023
8400
Новолуние в Скорпион вещае сериозни трусове и непредсказуеми обрати

На 13 ноември в 11:27 часа българско време е новолуние във водния знак Скорпион, което е много специфично. И това е поводът да го опиша по-обстойно. По време на Новолуние Слънцето и Луната са в съвпад, но специфичното сега е, че и Марс в Скорпион е в съвпад с тях. И в допълнение двете светила и Марс са в опозиция към Уран в Телец, като всички те са в критичните 21 и Марс на 22 градуса в посочените знаци.

Марс е планета на инцидентите, борбата и войните, а Уран е планета на непредсказуемите и внезапни събития. Влиянието на Новолунието е в рамките на един месец до следващото Новолуние на 13 декември. През този период се очакват, най-общо казано, доста бурни събития в световен аспект – бурно време с рязко застудяване и валежи от сняг, а в страните с по-мек климат урагани и наводнения; протести, стачки, атентати, прояви на насилие, падане от власт на политици / правителства, тежки политически конфликти,

мощни военни атаки, земетресения, транспортни и авиационни катастрофи, изригване на вулкан, пожари, взривове, инциденти с плавателни съдове

и в предприятия, във военни заводи / складове, аварии в ТЕЦ или АЕЦ, прекъсване на електричество и средства за комуникация. Скорпионът е знак, управляван от планетата Плутон, която има силна връзка с трансформацията, с живота и смъртта, хирургията, банките, прокуратурата, полицията, пожарната, спешната помощ, канализацията и боклуците, данъците и като цяло с чуждите авоари. Уран е в земния знак Телец, управляван от Венера – планета свързана с финансовите въпроси, ценностите и партньорствата.

Във всички тези сфери можем да очакваме сериозни трусове и непредсказуеми обрати. 

В личен план най-уязвими до 24 ноември (тогава Марс преминава в Стрелец) са родените през трета декада на знаците, както и с други рождени планети в последните 10 градуса на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Избягвайте пътувания на дълъг път (включително със самолети и кораби), а ако е наложително да шофирате бъдете особено предпазливи и спазвайте стриктно правилата за движение по пътищата. Преди път проверете автомобила си за изправност, сложете зимни гуми. В прогнозата ми за времето през есента, която е публикувана още през септември, ясно съм посочила застудяването от 11-12 ноември. Работете много внимателно със запалими и избухливи вещества, с режещи инструменти и оръжия. Не подценявайте метеорологичните условия, особено в планините и в морето / океана.

Препоръчително е да избягвате и планови операции (включително раждане със секцио),

както заради неблагоприятните аспекти на планетите за вас, така и заради растящата Луна до Пълнолунието на 27 ноември и 2-3 дни след него. Звездите създават предпоставка за инфекции и други усложнения с летален изход в някои ситуации.

Възможни са също сбивания с тежки наранявания, убийства, отвличания, изчезвания; неприятности със закона, с банки или с данъчни служби; загуба на пари или имущества, на близки, фалити на фирми и всякакви други екстремни ситуации.

Хората с къщи и чешми на двора да се погрижат за тях, защото може да има замръзване и спукване на тръби. Най-благоприятно ще се отрази това Новолуние на родените през трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби (стига да нямате планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей между 20 и 30 градуса). В коя точно сфера ще се отрази Новолунието в положителен или в отрицателен план зависи изцяло от личния хороскоп на всеки човек. Бъдете разумни и предпазливи в действията си, по-смирени и уединени при всяка възможност.

Марги Паскалева