Нулево равенство в Манчестър, Селтик попиля Слован

Спорт
11:20 - 19 Септември 2024
850
Нулево равенство в Манчестър, Селтик попиля Слован

Манчестър Сити и Интер завършиха 0:0 в мач от първия кръг на Шампионска лига. „Гражданите“ могат повече да съжаляват, че не успяха да вкарат гол, но Ян Зомер се представи на страхотно ниво на „Етихад“.

Маркус Тюрам получи добра възможност в 5-ата минута, но ударът му завърши в ръцете на Едерсон.

В 19-ата минута след центриране в наказателното поле на Интер, Ерлинг Холанд се измъкна от опеката на Франческо Ачерби и стреля с глава, но Ян Зомер спаси.

Десет минути по-късно домакините сами си създадоха сериозни главоболия и бяха много близо до това да инкасират нелеп гол. Едерсон бе на косъм да сгреши фатално, след като не успя да изчисти добре топката и тя попадна в Дармиан, който не се поколеба и за миг да обстрелва празната врата на Сити. Йошко Гвардиол обаче бе заел точната позиция и с глава успя да изчисти в корнер.

Маркус Тюрам направи много сериозен пропуск в 41-ата минута. Французинът получи добър пас в наказателното поле на Манчестър Сити, но ударът му бе много разочароващ и топката излезе в аут.

Ян Зомер се намеси изключително решаващо в 43-ата минута. Кевин Де Бройне получи отличен пас от Джак Грийлиш в наказателното поле на Интер и бе сам срещу Зомер, но ударът му бе отразен от швейцарския вратар на "нерадзурите".

Едерсон се намеси много убедително в първата минута на добавеното време на първата част. Карлос Аугусто получи подаване в наказателното поле на Манчестър Сити и стреля от малък ъгъл, но Едерсон се намеси и изби в корнер.

Матео Дармиан направи невероятен пропуск в 52-ата минута. Дармиан бе изведен сам срещу Едерсон, но вместо да стреля реши да връща топката с пета назад към Николо Барела или Тюрам, но допусна много голяма грешка.

Манчестър Сити направи много голям пропуск в 69-ата минута. Топката попадна във Фил Фодън, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Интер, но ударът му бе спасен от Ян Зомер.

Няколко секунди по-късно първо ударът на Джак Грийлиш беше блокиран, а след това Илкай Гюндоган с удар от малък ъгъл прати топката над напречната греда в аут.

Интер организира много опасна контраатака в 76-ата минута. Дъмфрис получи топката по десния фланг, след което напредна и центрира в наказателното поле на Сити, където Хенрих Мхитарян нанесе много опасен удар, но над напречната греда в аут.

Три минути по-късно Йошко Гвардиол отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Интер, но Ян Зомер успя да спаси.

Лаутаро Мартинес се опита да изненада Едерсон с удар от разстояние в 84-ата минута, но бразилският вратар на Манчестър Сити внимаваше и спаси.

Родри пробва удар от сериозна дистанция в 86-ата минута, но по никакъв начин не затрудни Ян Зомер, защото прати топката в аут.

Минута по-късно Фил Фодън отправи много опасен удар, но Ян Зомер спаси.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Жереми Доку проби и центрира в наказателното поле на Интер, където Гюндоган бе оставен непокрит и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

На 1 октомври Манчестър Сити гостува на Слован Братислава, а Интер е домакин на Цървена звезда.

Селтик разби с 5:1 Слован Братислава в първия кръг на Шампионска лига. Любопитно е, че и двамата японски играчи отбелязаха гол за „келтите“.

Мачът започна отлично за шотландския отбор, който поведе още в 17-ата минута с гол на Лиъм Скейлс.

Киого Фурухаши удвои преднината за Селтик в 47-ата минута.

Арне Енгелс направи резултата 3:0 в 56-ата минута.

Кевин Вимер намали резултата – 1:3 за Слован в 61-ата минута. Дайзен Маеда направи резултата 4:1 в 70-ата минута.

Адам Айда оформи крайния резултата в мача в 87-ата минута.

На 1 октомври Селтик гостува на Борусия Дортмунд, а Слован Братислава е домакин на Манчестър Сити.