Нумеролог пред Lupa.bg: Българин ще измисли лек за коронавируса

Годината на Плъха провокирала епидемията, смята Ели Маринова

У нас
12:35 - 13 Март 2020
11212
Нумеролог пред Lupa.bg: Българин ще измисли лек за коронавируса

-Г-жо Маринова, днес сме петък 13-ти, но този петък 13-ти е по-различен от всеки друг досега... Защо стана така, какво казват числата?

-Този петък 13-ти по принцип не е чак толкова различен. Винаги се случват и добри, и лоши неща. Не е редно според мен да изваждаме от контекста само добрите или само лошите. Просто си вървим с хода на времето и необходимостта са справяме с едно или друго предизвикателство.

По принцип петък 13 е малко по-демонизиран, защото така ни е по-интересно. Особеното сега е, че не бива да се поддаваме на паниката и на страха!

Да, ситуацията у нас и по света е сериозна, но ако се оставим на паниката, как ще успеем да се справим с коронавируса...?

-Има ли връзка между възникването на епидемията и числата, чисто нумерологично? В годината, в месеца?

-Още като тръгнах да пиша прогнозата за 2020 г. ми направи впечатление, че всъщност сега е годината на металния Плъх. В Китай вярват, че Плъхът е доста интелигентен, много адаптивен, оцеляващ, но същевременно той може да бъде и доста коварен.

На практика тук се срещат Изтокът и Западът. На всеки европеец му се свива сърцето, като чуе думата плъх. В Европа традиционно ненавиждат плъховете – смятат ги за крадци и за разнасящи зарази! Има и надежда, има и страх. Но плъховете винаги оцеляват!

-Искате да кажете, че годината на Плъха е провокирала в известна степен разнасянето на заразата?

-Ами Европа мрази плъховете! Защото носят зарази, което сега се случи! Разбирането на Азия и разбирането на Европа се срещат по средата. Това от една страна дава тревожния сигнал, но от друга страна – надеждата, че интелигентният плъх ще помогне да се намери лек за това, което той разнася.

-Какво вещаят числата за България? И за този месец март?

-За България годината е седмица. За света – четворка. А четворката поставя граници, тя препятства пътуванията, преместванията. Което вече е факт – границите са затворени. Седмицата пък означава – изненади от всякакъв вид. От друга страна – необходимост от висококвалифициран труд, експертна дейност. Конкретно за проблема – ако запретнем ръкави и се захванем с решаването на проблема, със сигурност ще намерим решение!

Но 7-та е и числото на илюзиите. Не трябва да се поддаваме нито на добри, нито на лоши илюзии. Нито че твърде лесно ще се справим, нито че е дошъл краят на света. Край на света няма! Човечеството се е справяло с чума, с холера, с вариола... Защо да не се правим и сега!?

През 2002 г. също е имало коронавирус, малко по-различен, но не се спомням да беше такава паника.

-Бързо ли ще премине епидемията у нас? Обявиха извънредно положение за един месец – април по-добър ли ще е?

-Април е по-скоро месец на колебания, за България – и на идеализъм. Пак казвам – проблемът е сериозен, но ако се паникьосаме – вървим против себе си! Просто всеки един човек трябва да е отговорен и към себе си, и към хората около себе си.

Има шанс именно българин - от България или някъде по света – да постави началото за справяне с проблема!

-Точно българин? Това е много любопитно!

-Да, ще постави началото на решаването на проблема. Не мога да дам име и рождена дата, но - от България или българин. То ще е на няколко етапа, не от днес за утре. Няма кака да стане изведнъж – все едно е огън и да го полеем с вода... Има си етапи за справяне с тая криза. Но аз съм уверена, че ще се справим. Така трупаме опит.