Няколко версии за взривовете в складовете за боеприпаси, щетите вече са изчислени

Новини
19:24 - 01 Август 2022
3330
Няколко версии за взривовете в складовете за боеприпаси, щетите вече са изчислени

Пожарът, който избухна в складовете за боеприпаси край Карнобат в неделя, вече е потушен напълно. Работи се по няколко версии. Вече са изчислени и щетите в складовете, заяви оръжейният бос и собственик на базата Емилиян Гебрев.

Той не конкретизира на каква стойност възлизат загубите. Боеприпасите в складовете са били предназначени за африкански клиенти, които обаче не са дофинансирали проекта си.

Пожарът е потушен, за което помогнал и дъждът, но район от около 2 километра край складовата база за боеприпаси, остава отцепен. Не се допуска никой да преминава заради риск засегнати от пламъците боеприпаси да се взривят. Първият оглед на разследващите ще бъде след като изтекат 72 часа от последния взрив, съобщиха от прокуратурата. Затова на този етап все още не е образувано досъдебно производство.

"Общо взето нещата са абсолютно ясни, защото облетяно е всичко с дронове. Знае се и ние знаем до бройка и до цент, до стотинка вътре какво е имало и какво се е случило”, каза за БНТ Емилиян Гебрев, собственик на складовата база.