Няма кой да спре Холанд - норвежецът се позабавлява и срещу Копенхаген

Борусия Дортмунд вилня в Севиля, вкара четири на андалусийците

Спорт
00:11 - 06 Октомври 2022
3676
Няма кой да спре Холанд - норвежецът се позабавлява и срещу Копенхаген

Манчестър Сити разби с 5:0 Копенхаген в мач от Група G на Шампионската лига. Ерлинг Холанд се разписа два пъти в първото полувреме, а третия гол в първата част бе автогол на Хочолава в 39-та минута. През второто Марез вкара дузпа в 55-та минута, а Хулиан Алварес оформи крайното 5:0 в 76-та минута.

Още в 7-та минута Жоао Кансело намери Ерлинг Халанд в наказателното поле на Копенхатен, а той не се замисли и изпрати топката във вратата на Грабара. А в 12-та минута Бернардо Силва можеше да удвои преднината на "гражданите", но удара му попадна в гредата.

Ерлинг Халанд бе намерен с прекрасно извеждащо подаване в 23-та минута. Норвежецът стреля, но стража на гостите се намеси брилянтно и остави Копенхаген в мача. През 32-та минута обаче шанс за вратаря нямаше, Халанд отново стигна до топката в наказателното поле и направи това което умее най-добре - прати я във вратата и направи резултата 2:0.

Третият гол в първото полувреме падна в 39-та минута след разбъркване буквално на голлинията като последен с топката бе Давид Хочолава, който си отбеляза автогол.

Второто полувреме започна силно за домакините. Английският гранд натискаше, а в 54-та минута Марко Стаменич извърши безрасъдно нарушение и извърши нарушение в наказателното. Съдията Донатас Румшас посочи бялата точка. Рияд Марез се нагърби с отговорността да изпълни дузпата и успешно прати топката във вратата на Камил Грабара.

Хулиан Алварес се появи от скамейката и веднага стигна до добро голово положение в 71-та минута, когато стреля покрай вратата. В 76-та минута обаче Алварес получи нов шанс и този път се възползва по прекрасен начин и направи резултата 5:0.

С тази победа Манчестър Сити окупира първото място с 9 точки.

Борусия Дортмунд победи Севиля с 4:1 в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. По този начин „жълто-черните“ са втори в групата с шест точки, Севиля е на трета позиция с една.

Това вероятно е последният мач на Хулен Лопетеги начело на Севиля.

Борусия поведе още в шестата минута, когато Рафаел Герейро нанесе перфектен удар от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Ясин Боно.

В 21-ата минута Юсен Ен-Несири получи пресилен директен червен картон. Съдията Маурицио Мариани се консултира с ВАР и промени решението си, като мароканецът бе декориран в жълто.

В 41-ата минута Джуд Белингам показа невероятна индивидуална класа и проби, след което нанесе прекрасен удар, с който удвои аванса на „жълто-черните“.

Само две минути по-късно Юсуфа Мукоко преодоля технично съперников футболист и стреля, ударът му бе спасен, но падна на крака на Карим Адейеми, който не сбърка на празна врата.

Севиля върна едно попадение в 51-ата минута, когато Алекс Телес центрира към Ен-Несири, който скочи най-високо в наказателното поле и с глава не остави шанс на Алекс Мейер.

Четвърт час преди края Мукоко с прехвърлящо подаване намери Юлиан Бранд, който с елегантен удар отново порази мрежата на Боно.