Няма оцелели в катастрофата с хеликоптера край Порос

Откриха три тела в района - двама от загиналите са руски граждани, третата жертва е с гръцки произход;

Новини
08:17 - 21 Август 2019
1749
Няма оцелели в катастрофата с хеликоптера край Порос

Нито един не е оцелял в катастрофата на хеликоптера край гръцкия остров Порос, предава държавната информационна агенция на южната ни съседка ANA-MPA. Три тела, две от които на руски граждани, са извадени от района, в който падна машината. Третият загинал е от гръцки произход.

Операторът на електропреносната мрежа (DEDDIE) потвърди, че хеликоптерът е ударил електрически далекопроводи, снабдяващи Порос с мощност от Галатас, преди да се разбие в морето. „Екипи на компанията се втурнаха към обекта, за да проверят и преценят щетите, произтичащи от катастрофата на хеликоптера в мрежата, снабдяваща остров Порос с електричество от Галатас. Работи се интензивно, за да възстановят щетите възможно най-скоро", се казва в изявление на оператора. В него се добавя, че те доставят генератори на острова ако ремонтите са дългосрочни, предава Фокус.

Според отделна информация хеликоптерът е представил план за полет на атинското международно летище „Елефтериос Венизелос" от Галатас.

Местните медии информираха, че хеликоптерът е частен. Трагедията се е случила, след като машината се оплела в жици на електрически далекопровод, при което токът в Порос е спрял. В операцията по издирването на тримата на борда се включи екип от водолази на бреговата охрана, шест кораба на бреговата охрана и хеликоптер на армията