Няма следа кой преби доктора от Враца

Прибирайки се от дежурство, спешният медик е бил заговорен пред блока си от висок и едър мъж

Новини
13:27 - 14 Януари 2023
2810
Няма следа кой преби доктора от Враца

Продължават да издирват нападателя, който преби медик от спешния център във Враца. Пострадалият е настанен в болница със сериозни наранявания. Допуска се, че нападението може да има връзка с катастрофата, при която преди дни загина дете и в която той е оказвал помощ. Прибирайки се от дежурство, спешният медик е бил заговорен пред блока си от висок и едър мъж.

"Един човек, който беше облечен с черен суитшърт, черно яке и с шапка, ме попита дали може една цигара. Наведох се да му дам, след което той ми натисна главата с две ръце и започна да ме удря с коляното - с юмруци, лакти и колене. Прерови ми раницата с претекста, че съм тровил кучета. Аз бяха със служебното яке на спешния център", обясни пред БТВ пострадалият медик Кирил Петров.

Нападателят бяга, а съседка вика полиция и линейка. Прегледани са камери от съседна къща.

"Главоболието е много силно. Избити са ми зъби, останалите се клатят. Зашит съм на устната и челото", добави медицинският специалист.

Мъжът допуска, че нападението има връзка с катастрофата, при която загина тригодишно дете. Той е бил част от втория спешен екип, оказал помощ на майката. "Те си заплашваха. После на следващата нощ научавах от колеги, че пак е имало заплахи. Обидно ми е, защото, помагаш на някого, а после... Обидно ми е", посочи Петров.

Мъжът се притеснява за семейството си. Спешните екипи от болницата във Враца вече се отзовават на някои повиквания, придружавани от полиция. Колеги и близки на медика са шокирани.

"Не може да се работи в такава среда и по този начин да се разрешават някакви битови проблеми или други проблеми - не е това начинът", коментира д-р Ани Костов.

"Той е толкова добър, че на мравката път прави. Работи на няколко места, за да си издържа семейството", разказа Величка Томова, съседка на медика.