Няма страшно : Папа Франциск е добре

Заради грип той отмени съботната си публична изява, но се очаква в неделя да излезе пред вярващите на площада "Св. Петър"

Новини
19:01 - 25 Ноември 2023
2298
Няма страшно: Папа Франциск е добре

Папа Франциск бе приет днес в болница в Рим за изследване със скенер, чрез което се е установило, че няма белодробни усложнения, след като заради грип папата отмени предстоящите си дейности, предаде Ройтерс.

В изявление на Ватикана се казва, че 86-годишният Франциск вече се е върнал в резиденцията си във Ватикана, след като следобед е бил прегледан със скенер в болницата "Джемели". Част от белите дробове на папата е била отстранена още докато е бил млад.

Следващата му публична изява е насрочена за утре, когато се очаква той да направи седмичното си обръщение на площада "Св. Петър". Очаква се папата да вземе участие и в климатичната конференция КОП-28 в Дубай, която ще се проведе от 1 до 3 декември, където той ще прекара цял ден в двустранни срещи със световни лидери, присъстващи на събитието. 

По-рано този месец Франциск не успя да прочете подготвената си реч за среща с европейски равини заради настинка, въпреки че изглеждаше в добро здраве на среща няколко часа по-късно. През юни той претърпя операция заради коремна херния и прекара девет дни в болница, но изглежда, че вече се е възстановил напълно. 

Обикновено в събота той провежда среща с представители на Ватикана, включително и още една такава през седмицата с ръководителя на отдела на Ватикана, който следи назначаването на епископи, както и частните аудиенции. 

Дневният му ред за днес включваше среща с президента на Гвинея-Бисау.