Няма забрана хората над 60 г. да пазаруват през целия ден

Новини
16:41 - 21 Март 2020
5863
Няма забрана хората над 60 г. да пазаруват през целия ден

В заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев няма никаква забрана за хората над 60 г. да пазаруват, по което е време на деня в магазаните за хранителни стоки и аптеките.

Получиха се вече множество сигнали, според които възрастни хора не се допускат да пазаруват извън времето от 8.30 до 10.30 ч., което няма никаква аргументация в заповедта на Ананиев. 

В нея е псочено единствено, че се забранява "на лица до 60 годишна вързаст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 до 10.30 ч. всеки ден". Идеята е възрастните хора да не се засичат с потока на хората, които отиват на работа, обясни в петък шефът на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и добави, че това било за тяхната безопасност, да има време, в които не се срещат с млади хора, които могат да ги заразят.

При всички положения обаче, в заповедта няма каквато и да е забрана за възрастните що се отнася за времето, в което пазаруват, както и никъде не пише, че те могат да пазаруват единствено в посочения сутрешен времеви отрязък.