Ню Джърси би Кълъмбъс само със 7:1 след отправени 53 удара

НЙ Рейнджърс нанесе второ поражение на Аризона в новата им зала

Спорт
11:14 - 31 Октомври 2022
1727
Ню Джърси би Кълъмбъс само със 7:1 след отправени 53 удара

Ню Джърси Девилс продължава да впечатлява през новия сезон в Националната хокейна лига и не само се наложи с убедителното 7:1 над Калъмбъс Блу Джакетс, но нападателите им отправиха 53 изстрела към вратата на противника.

С днешната си победа Дяволите събират 12 точки и поделят първата позиция в Столичната дивизия с Ню Йорк Рейнджърс.

Фабиан Зетерланд се разписа в края на първия период, а Нико Хишиер и защитникът Райън Грейвс добавиха нови голове само в рамките на 33 секунди в началото на втория.

Другите попадения бяха на сметката на още двама защитници – Джон Марино и Йонас Зийгентхалер, както и за Йеспер Брат и Майлс Ууд.

Тимът буквално бомбардира вратата на гостите от Калъмбъс с 53 удара в мача и записа шеста победа в последните си седем срещи.

Рейнджърс се наложи с 3:2 над Аризона като гост, като Майка Зибанеджад се разписа победно в средата на третата третина. Артьоми Панарин вкара един гол и подаде за още два за победителите. За Аризона това беше втора среща в новата им зала "Мюлет Арена" и отново претърпяха поражение, като се нареждат на последното 8-о място в Централната дивизия с 5 точки.

Алекси Лафрение откри за гостите от Рейнджърс още в 1:31 минута на втората третина, като преди това гостите имаха надмощие. Домакините обърнаха с головете на Лоусън Крус и Николас Бюгстад, но в края на срещата изпуснаха победата.

В едно от дербитата на Западната конференция Лас Вегас спечели срещу Уинипег с 2:1 след продължение. Джак Айкел вкара в допълнителното време, след като наказа грешка в централната зона и прониза вратаря Конър Хелебок.

Aдам Лоури откри резултата за Джетс, а в третата част Марк Стоун изравни. Иначе вратарят на канадския отбор Хелебок спаси 46 изстрела. Джетс поделят първото място в Централната дивизия с Далас с по 11 точки, а Лас Вегас води в цялата Западна конференция с 16.

Анахайм също се наложи с продължения, но с 4:3 срещу Торонто. Тревър Зеграс вкара второто си попадение в мача в 2:15 от началото на продължението и донесе пебедата на Патоците, която е едва втора за тях от началото на сезона. Торонто е един от петте отбора в Атлантическата дивизия с по 10 точки.

Минесота победи Чикаго с 4:3 след дузпи, като Фредерик Годро донесе успеха на гостите с точния си удар при третото изпълнение. И двата отбора са в Централната дивизия с по 4 победи.