Нюкасъл бе на крачка от победата, но отново се сгромоляса

Норич записа първи успех от ноември насам

Спорт
19:46 - 15 Януари 2022
947
Нюкасъл бе на крачка от победата, но отново се сгромоляса

Нюкасъл беше на няколко минути от много ценна победа срещу Уотфорд в мач от 22-рия кръг на Висшата лига. Алан Сен-Максимин даде преднина на „свраките“, които обаче допуснаха изравняване в 88-ата минута. В герой за гостуващия тим се превърна Жоао Педро.

При успех Нюкасъл щеше да задмине „стършелите“ и да напусне зоната на изпадащите. Това обаче не се случи, въпреки че две от трите нови попълнения в състава – Киърън Трипиър и Крис Ууд направиха своя дебют в английския елит с черно-белия екип.

След ремито Нюкасъл е 19-и с 12 точки, докато Уотфорд е 17-и с 14. 

Нюкасъл създаде първата възможност в мача срещу Уотфорд. В 11-ата минута Жоелингтон овладя в наказателното поле, но стреля над вратата.

Постепенно гостите заиграха по-добре. Четвърт час след началото Джошуа Кинг пропусна от добра стрелкова позиция.

До почивката сериозни опасности пред двете врати липсваха. Играта беше накъсвана от нарушения, а темпото беше бавно. В 45-ата минута удар на Жоао Педро беше блокиран от защитник.

В началото на втората част Нюкасъл излезе напред в резултата. Сен-Максимин проби през центъра, навлезе в наказателното поле и с хубав завършващ удар преодоля Бен Фостър за 1:0.

Уотфорд вдигна рязко оборотите в търсене на изравнителния гол. Нюкасъл на свой ред прие играта дълбоко в своята половина, което се оказа голяма грешка. В 61-вата минута Мартин Дубравка направи превъзходно спасяване след удар на Кинг. Пет минути по-късно Муса Сисоко пропусна златен шанс.

„Стършелите“ не се отказаха до самия край на мача и в 88-ата минута заслужено стигнаха до гола и точката. Жоао Педро надскочи защитник и засече центриране в наказателното поле. Дубравка не успя да реагира и резултатът беше изравнен 1:1.

До края Уотфорд дори потърси пълния обрат, но домакините някак си успяха да удържат равенството.

Битката в дъното става все по-заплетена, след като Норич победи с 2:1 Евертън. Това бе първи успех в шампионата от 20 ноември, като жълто-зелените вече имат 13 точки и са на 18-ата позиция.

В 16-ата минута автогол на Майкъл Кийн даде преднина на „канарчетата“, които я удвоиха секунди по-късно с попадението на Адам Ида. „Карамалите“ видимо бяха стъписани от развоя на мача. Все пак час игра след неговото начало успяха да върнат един от головете. Точен беше Ричарлисон, но силите на гостите стигнаха дотук.

Уулвърхемптън пък надви с 3:1 Саутхемптън. За „вълците“ голмайсторите бяха Раул Хименес, Конър Коуди и Адама Траоре, докато за гостите - Джеймс Уорд-Праус. С успеха Уулвс е 8-и с 31 точки, докато Саутхемптън 12-и с 24.