Нюкасъл нокаутира Ман Сити

И този сезон гражданите няма да вдигнат трофея, който единствен не спечелиха през миналия

Спорт
10:59 - 28 Септември 2023
1626
Нюкасъл нокаутира Ман Сити

Нюкасъл сътвори сензацията в мачовете от 1/16-финалите в турнира за Купата на Лига, след като „свраките“ отстраниха Манчестър Сити с победа с 1:0 на „Сейнт Джеймсис Парк“. Единственото попадение в срещата падна в 53-ата минута, когато Александър Исак порази вратата на „гражданите“.

По този начин Манчестър Сити напуска надпреварата в Карабао Къп още в първия кръг, в който участва, след като спечели 6 от последните 10 издания на турнира.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Манчестър Сити. В 18-ата минута Хулиан Алварес си отвори пространство и шутира от наказателното поле към долния десен ъгъл на вратата на Нюкасъл, но Ник Поуп показа страхотен рефлекс и отрази.

В следващите минути Манчестър Сити продължи да държи инициативата, но не успя да стигне до нова опасност пред вратата на Ник Поуп.

Джейкъб Мърфи получи топката в наказателното поле „гражданите“ в 41-ата минута и стреля към десния ъгъл на вратата, но Щефан Ортега се разтегна и изби топката в корнер, от който „свраките“ не стигнаха до нищо опасно.

Нюкасъл започна по-активно второто полувреме. В 53-ата минута Джейкъб Мърфи се справи с двама футболисти на Манчестър Сити по десния фланг и сви топката за Жоелнтон, който подаде на втора греда, където Александър Исак чукна топката във вратата.

Антъни Гордън завърши контраатака на Нюкасъл в 87-ата минута с удар към вратата на Манчестър Сити, но Ортега успя да скъси ъгъла пред офанзивния футболист на „свраките“ и спаси.

Рико Люис пое топката в центъра на нападението на Манчестър Сити и се опита да изненада Ник Поуп с удар от далечна дистанция в 90-ата минута, но топката премина на сантиметри левия страничен стълб на вратата на гостите.