О, ЧУДО! Пуснаха българските журналисти на Джошуа - Пулев (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Четири дни промоутърите въртяха на шиш българските медии

Спорт
20:00 - 12 Декември 2020
6303
О, ЧУДО! Пуснаха българските журналисти на Джошуа - Пулев (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Безумната сага с акредитациите на българските журналисти за сблъсъка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на „Уембли Арена" в британската столица най-после приключи благополучно преди броени минути. След 4 дни въртели 12-те родни представители на медиите вече са на мястото, а единственият фотограф сред тях - факира на обектива Любомир Асенов, ни изпрати ексклузивни снимки.

Както е известно, първоначално беше решено, че на мача няма да бъдат допуснати български журналисти. Причината - организаторите на двубоя от „Мачрум Боксинг” отказват да акредитират български медии и да освободят репортерите от задължителната 14-дневна карантина при влизане във Великобритания.

До ситуацията с отказания достъп за българските медии се стигна, след като промоутърите отказаха съдействие на всички журналисти, изявили желание да отразят събитието. Промоутърската компания беше оторизирана от британските власти специално за двубоя да издава документите, необходими за освобождаване от карантина.  

Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по работа, най-вече - на журналисти. 

От промоутърската компания отказаха да допуснат дори фотографи до откритите събития преди самия мач, каквито са откритият ден за медии в сряда, пресконференцията в четвъртък и официалният кантар в петък.

Вчера късно вечера организаторите предлагат компромис - от 12 нашенци да бъдат акредитирани половината - само 6. Нашите обаче се запъват и вече са на "Уембли". Така че може да приемем, че сме повели на англичаните с 1:0 в мача за титлата.