ОАЕ премахва задължителното носене на маски навън

Новини
22:19 - 27 Септември 2022
3036
ОАЕ премахва задължителното носене на маски навън

Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се намира световният бизнес и пътнически център Дубай, ще смекчат изискванията за носене на маски, наложени заради пандемията от коронавируса.

От утре носенето на маски на публични места няма да бъде задължително, като изключение ще правят само медицинските центрове, джамиите и общественият транспорт, съобщи официалната информационна агенция УАМ.

Маските няма да бъдат задължителни в училищата. Служителите в хранителния сектор, както и всички хора, които са доказано инфектирани или за които се подозира, че са заразени с коронавируса, обаче ще трябва да продължат да си слагат маска.

В началото на пандемията през 2020 г. Дубай, където се намира най-натовареното международно летище в света, беше принуден да спре всички пътнически полети и да затвори летищата си за осем седмици.

За разлика от столицата на Абу Даби обаче Дубай бързо отмени ограниченията за посетители.

Миналата година през международното летище на Дубай са преминали повече от 29,1 милиона пътници. Този брой обаче е далеч по-малък в сравнение с преди пандемията. За сравнение, през 2019 г. бяха регистрирани 86,4 млн. пътници.