Обърнаха две коли заради убийството в Мездра (снимки)

Прокурори се заеха с безредиците

Новини
16:38 - 13 Януари 2021
4743
Обърнаха две коли заради убийството в Мездра (снимки)

Районна прокуратура-Враца – Териториално отделение-Мездра е образувала досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество, съобщиха от държавното обвинение. Обърнати са два автомобила.

Местопроизшествието е посетено от дежурен прокурор при Териториално отделение-Мездра и разследващи органи от ОД на МВР-Враца.

От извършения оглед, разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия е установено, че има грубо нарушаване на обществения ред, изразяващо се в повреждане на два леки автомобила. Предстои установяване на извършителите.

Няколко часа по-рано група от около 60 души се опита да влезе в дома на семейството, където в петък вероятно е било простреляно 8-годишното дете, намерено мъртво малко по-късно. По случая бе задържан 38-годишен мъж, собственик на ловната пушка, с която се допуска, че е стреляно във фаталаната вечер. Арестуваният е баща на дете, с което жертвата играла по-рано през деня.

Близките на момченцето днес пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района. Гневните хора обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата. Улицата е блокирана от полиция и жандармерия. Допълнителни части са насочени към мястото.