Обещаха двама нови на Ел Маестро

Сърбинът с кошмарна статистика

Спорт
13:39 - 16 Август 2023
1952
Обещаха двама нови на Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро e получил вот на доверие от шефовете на клуба, твърди "Мач Телеграф". Той се е видял с тях в деня след мача с Лудогорец, загубен тежко с 0:3. Точно по това време се появиха първите спекулации, че роденият в Сърбия треньор ще си стегне багажа след само 2 седмици.

За момента ръководството не планира треньорска рокада и именно Ел Маестро е човекът, който ще трябва да извади ЦСКА от кризата. Първият изпит е във Враца срещу местния Ботев в събота от 21:15 часа.

Разговорът между Ел Маестро и шефовете е бил много конструктивен като на треньора му е било обещано да бъдат привлечени двама нови футболисти до края на трансферния прозорец. Става дума за чужденец и българин. Със сигурност българинът е Кристиян Малинов.

Опитният футболист вече е работил с Ел Маестро и в момента е свободен агент, след като напусна белгийския Льовен. Той вече бе спряган за трансфер в Лудогорец и ЦСКА 1948, но категорично заяви, че на този етап не смята да се връща в България, но все пак остави вратичка, като към историята сложи таг на ЦСКА от „Българска армия“.

Със сигурност „червените“ ще се разделят и с поне двама свои футболисти. Единият е ясен – Бисмарк Чарлс трябва да отиде в Пирин, за да освободи място за чужденец извън ЕС. Предполага се, че Лазар Туфегджич може да бъде продаден, като към него има интерес.

ЦСКА е в криза от началото на сезона, но настоящият треньор на тима Нестор Ел Маестро е в още по-тежка серия от играчите си.

40-годишният специалист се завърна на „Армията“ след 500 дни като безработен, след като през март 2022 г. беше уволнен от Гьозтепе. Раздялата му с турския тим дойде след серия от шест поредни загуби в първенството и купата на Турция. Вторият престой на Нестор в ЦСКА пък започна с тежки поражения при гостуванията на Сепси и Лудогорец и домакинско равенство със Славия.

Така англичанинът със сръбски произход не е спечелил нито един от последните си 9 мача на треньорската скамейка и е загубил цели 8 от тях! Освен това тимовете му са допуснали 3 или повече попадения в 6 от тези срещи.

С подобна печална статистика бе и Алън Пардю, когато застана начело на ЦСКА през пролетта на миналата година. Британецът бе спечелил само първия от 8-те си мача в нидерландския АДО Ден Хааг, което беше последното му треньорско предизвикателство, преди да пристигне на „Армията“. От Англия пък преди това си тръгна след серия от цели 9 загуби начело на Уест Бромич Албиън.

ПОСЛЕДНИТЕ 9 МАЧА НА ЕЛ МАЕСТРО

6 февруари 2022, Гьозтепе – Алтай 0:2

10 февруари 2022, Бешикташ – Гьозтепе 3:1

14 февруари 2022, Хатайспор – Гьозтепе 2:1

21 февруари 2022, Гьозтепе – Галатасарай 2:3

27 февруари 2022, Гиресунспор – Гьозтепе 3:1

5 март 2022, Гьозтепе – Касъмпаша 2:3

3 август 2023, Сепси – ЦСКА 4:0

6 август 2023, ЦСКА – Славия 1:1

13 август 2023, Лудогорец – ЦСКА 3:0

Баланс: 9 мача, едно равенство, 8 загуби