Обещани подаръци от блогър предизвикаха безредици в Ню Йорк

Телевизионни кадри показаха как събраните тичат по улиците, катерят се по съоръжения в близкия парк и затрудняват движението в района

Новини
12:12 - 05 Август 2023
3280
Обещани подаръци от блогър предизвикаха безредици в Ню Йорк

Хаос в Манхатън. Събитие, организирано от известен в социалните мрежи блогър, прерасна в безредици в Ню Йорк. Хиляди хора се стекоха на „Юнион скуеър” в Манхатън по призива на Кай Сенат за обявено раздаване на подаръци. Тогава тълпа от хора се покатери върху автомобили, като събралите се започнаха да хвърлят столове и да се бият, а полицията се опитваше да овладее хаоса.

Телевизионни кадри показаха как събраните тичат по улиците, катерят се по съоръжения в близкия парк и затрудняват движението в района. Междувременно тийнейджъри замерваха с различни предмети прозорците на колите, някои се покатериха и върху автобуси на градския транспорт.

„Излязох навън, а паркът беше буквално пълен с хора, направо претъпкан с хора. Имаше много полицаи, които се появиха, с щитове за борба с безредиците и започнаха да пръскат сълзотворен газ, да стрелят по хората с оръжия. А хората скачаха навсякъде, тичаха напред-назад. Знаех, че се очаква да има раздаване на подаръци. Затова и всички се бяха събрали… Но когато дойдох тук и видях броя на хората, които бяха дошли, беше направо смешно. Огромна тълпа покриваше целия парк”, заяви жителка на Голямата ябълка.