Обещано: България ще приеме европейски клубен финал!

Премиерът Бойко Борисов разкри, че вече кадрува и в УЕФА

Спорт
11:24 - 12 Април 2021
2895
Обещано: България ще приеме европейски клубен финал!

Министър-председателят на България Бойко Борисов не изневери на себе си и в характерния си стил обяви, че е в състояние да осигури домакинство на финал в европейски клубен турнир.

Премиерът направи инспекция на изграждащия се стадион “Христо Ботев” в Пловдив и без никакъв свян изстреля: “Ще стане едно прекрасно съоръжение.

Да сме живи и здрави, мога да им обещая, стане ли готов стадионът ще ви издействам един финал на купа. Такава е политиката и на УЕФА.

Дали супер купа, няма значение. Браво, момчета, много сте напреднали...”

Заедно с Борисов по време на инспекцият бе областният управител на Пловдив Дани Каназирева и спортният министър Красен Кралев.

Каназирева опита да влезе в тона на бившия футболист на Витоша (Бистрица), обявявайки че Градът по тепетата е най-футболният град в България.

Последва обаче също толкова характерна реакция от страна на премиера, който заяви, че по този въпрос не бива да се спори, тъй като редица агитки биха могли да се разсърдят.

“25 млн. лв. отпуснахме за строежа на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Работи се активно по обекта, като наскоро започна и наливането на бетон на централната трибуна. Освен на строителите, благодаря и на ръководството на клуба, както и на феновете, които са силно ангажирани с този проект и оказват голяма подкрепа. Надявам се, че след като бъде завършен – стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол,” написа след инспекцията Борисов.