Обрат! Украйна бомбардира градове в Русия

Мощни взривове са регистрирани в Ростов, Таганрог и в поне още 6 руски градове

Топ
18:21 - 12 Септември 2022
16525
Обрат! Украйна бомбардира градове в Русия

Войната се пренесе на територията на Русия за първи път от 24 февруари насам, когато руската армия нахлу и окупира части от Украйна. Силни експлозии от въздушни удари се чуват в няколко руски града.

Мощните взривове са регистрирани поне на 8 места. В Ростов експлозиите са на територията на целия град, включително в центъра. Същото е в Азов, Таганрог, Новошахтинск, Шахтах, Новочеркаск, Аксае и Ейск. Официална информация за случващото се до този момент няма.

В Ростов се е появил облак черен дим след експлозия, а в Таганрог жителите съобщават, че работи противовъздушната отбрана.

Въздушните удари, нанесени на руска територия от украинците идват само дни след като Украйна стартира контраофанзива в южната и в източната част на страната и си върна контрола върху почти 3 000 кв. км. територии.

Руските сили се изтеглиха панически от района на Харков, зарязвайки въоръжението си, а това породи открито недоволство в Москва. Прогонването на руските окупатори от почти цялата територия на Харковска област обрича на провал „специалната военна операция“.

Руските жертви в т.нар. "специална операция" в Украйна към края на август са били близо 50 000, твърди в един от профилите си във Фейсбук живеещият в изгнание руски бизнесмен Михаил Ходорковски. Общата бройка на загиналите руски войници надхвърля 80 000 от 24 февруари насам.

В Таганрог се издигат огромни облаци дим вследствие на експлозии

Очаквайте подробности!