Обрат? Винисиус без "Златна топка"

Спорт
16:46 - 28 Октомври 2024
1732
Обрат? Винисиус без "Златна топка"

Фаворитът за спечелването на „Златната топка“ за 2024 г. – Винисиус Жуниор, няма да присъства не церемонията по връчването на най-престижната индивидуална награда във футбола, съобщи френското издание RMC Sport.

Това до голяма степен е знак, че футболистът на Реал Мадрид няма да спечели отличието, за което до последно се твърдеше, че ще отиде в ръцете му.

Церемонията по връчването на „Златната топка“ ще бъде в Париж в понеделник (28 октомври), от 21:45 часа българско време.

Твърди се, че антуражът на Винисиус е убеден, че нападателят няма да спечели трофея и поради тази причина няма причина той да ходи до френската столица, за да гледа как друг футболист вдига „Златната топка“.

Останалите фаворити за отличието, което според испанските медии ще отиде в ръцете на Вини, са съотборникът му в Реал – Джуд Белингам, както и халфът на Манчестър Сити – Родри. 

Интересното е, че Реал Мадрид няма да има представител на церемонията, като в Париж няма да бъдат нито президентът Флорентино Перес, нито треньорът Карло Анчелоти, нито Винисиус и Белингам