Община Пловдив забрани протест на феновете на Ботев

Спорт
11:18 - 21 Септември 2022
1075
Община Пловдив забрани протест на феновете на Ботев

Община Пловдив е забранила провеждането на протест на феновете на Ботев Пловдив, който е планиран за 22 септември във връзка с проблеми с изграждането на стадион „Христо Ботев“.

Клубът на привържениците на „жълто-черните“ пусна специално обръщение със заглавие: „КОЙ се страхува от истината за Колежа?“.

От информацията става ясно, че на 19 септември е входирано официално уведомление до Община Пловдив за провеждане на среща с хората, които са ангажирани с изграждането на стадиона. „Имахме желание да превърнем събитието в публично обсъждане на въпросите, касаещи цялата жълто-черна общественост относно нашият дом КОЛЕЖА! Организация, за която бяха положени неимоверни усилия от КПБП, Сдружение ПФК Ботев и Бултрас“, пишат феновете.

На 20 септември в късния следобед обаче Община Пловдив е забранила провеждането на общественото обсъждане. „За съжаление или НЕ - вчера (20.09), в късния следобед един от участниците в уродливото строителство на стадион "Христо Ботев", а именно Община Пловдив, забрани провеждането на общественото обсъждане със смехотворни аргументи! Обществено обсъждане, с което целяхме да запознаем всички "жълто-черни" фенове и цяла България с детайлите по строителство на Колежа!“, пишат още ултрасите.

Те се обърнаха към кмета на града Здравко Димитров: „От Вашата забрана разбрахме, че няКОЙ много го е страх истината да излезе наяве! Пропуснали сте само да информирате Светия синод за желанието на мирни граждани на Пловдив да разговарят с Вас и съучастниците Ви по проблемите на стадиона“, пишат привържениците.

Въпреки забраната обаче феновете обявиха, че ще бъдат на мястото. „Въпреки Вашия нелеп опит да забраните среща с Вас самия и с вашите "партньори", ние ще бъдем там, ще Ви чакаме и се надяваме, че с Вас ще дойдат и господата Пламен Райчев, Георги Савов, Илиян Филипов и Атанас Ангелов, които също дължат отговори на привържениците на Ботев Пловдив, на футболния клуб и на гражданите на Пловдив за изразходването на средствата на данъкоплатците и качеството на строителството на Колежа“, обявиха от организацията.