Общинарят Калин Милчев е новият шеф на БСП-Пловдив

Новини
20:13 - 05 Януари 2024
2981
Общинарят Калин Милчев е новият шеф на БСП-Пловдив

Председателят на Градския съвет на БСП - Пловдив Иван Петков е подал оставка на проведеното тази вечер заседание, на което е представен отчет и анализ на изминалите местни избори. Петков е уточнил, че още на първото заседание на Изпълнителното бюро след изборите ръководството е заявило, че се оттегля, а  сега това се прави и пред Градския съвет.

Съгласно устава на Българската социалистическа партия съществува несъвместимост на длъжностите на Иван Петков като председател на ГС на БСП – Пловдив и народен представител. Затова и на последното заседание на градската конференция Петков е заявил пред делегатите, че след вота е ще се пристъпи към избор на председател. 

Така местната структура на социалистите е избрала за временен лидер председателя на групата общински съветници инж. Калин Милчев, който беше и водач на листата. Пленумът е подкрепил единодушно тази номинация и е приел отчета на предизборния щаб.

Милчев ще изпълнява длъжността председател до следващия вътрешен цикъл отчет и избори в партията, който ще се проведе през тази година. 

"Градският съвет на БСП - Пловдив твърдо застана зад решението си в защита на паметника Альоша. Както в декларацията, която прие на 22 декември 2023 г., така и на днешното си заседание социалистите остро осъждат идеите на десните формации в Пловдив за демонтаж на монумента. Социалистите настояват, че на първо място трябва да се работи за доброто на града, за неговото обединение върху каузи, а не върху разединяващи обществото действия и опити за пренаписване на историята", съобщиха от партията.