Обвинения за трафикантите на мигранти с линейка край Пловдив

Афганистанците е трябвало да стигнат до Сърбия

Новини
19:47 - 23 Април 2023
1717
Обвинения за трафикантите на мигранти с линейка край Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на мъжа и жената, които бяха задържани снощи да превозват 23-ма нелегални мигранти в линейка, съобщава БНР.  Освен обвинение за трафик мъжът, който е на 31 години има и второ обвинение – затова, че е не е спрял на подадените от полицията сигнали за проверка на АМ "Тракия" край Войводиново. Двамата са задържани за 72 часа.

След преследване двамата обвиняеми изостават линейката с мигрантите в центъра на село Труд и правят втори опит да избягат от органите на реда. След кратко преследване са задържани до кметството на селото. Данните от разследването сочат, че мигрантите са се качили в линейката в района на Стара Загора, а автомобилът е взет от София. Линейката не е осигурявала спешна медицинска помощ

Директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов съобщи, че мъжът и жената са криминално проявени. Той има дела за кражби, наркотици и шофиране на МПС след употреба на дрога. Жената, която е на 30 години е с регистрации за кражби.

Мигрантите е трябвало да стигнат до границата със Сърбия. У нас са влезли през зелената граница. 23-мата афганистанци са били разпитани като свидетели и вече са настанени в Миграционен център в гр. Любимец. Те са в добро здравословно състояние.