Обвиниха арестуваните пловдивски ченгета

Новини
19:49 - 21 Май 2021
2784
Обвиниха арестуваните пловдивски ченгета

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на арестувания в сряда директор на 3-то Районно полицейско управление Самуил Хаджиев и на негов колега. Обвинени са и още двама от задържаните при акцията, които не работят в системата на МВР.

Всички са в ареста за срок от 72 часа като утре ще бъде  внесено в съда искане да им бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Според държавното обвинение Самуил Хаджиев и колегата му от 3-то районно управление са се възползвали от служебното си положение и са се готвели да придобият  половин тон марихуана от  производител, разполагащ с  надлежно разрешение.

Полицейският началник е обвинен и за това, че в края на март е оказал натиск спрямо подчинените си да претърсят базата на пловдивска фирма и да образуват досъдебно производство, без да има основание и  въпреки изричните указания на Районната прокуратура.

Третото обвинение срещу Самуил Хаджиев е, че е държал патрони за огнестрелно оръжие в автомобила си, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

От прокуратурата съобщават още, че колегата на полицейския шеф и другите двама задържани ще отговарят  за  отвличането на 28-годишен мъж.

Тримата са проявили особена жестокост, а според разследващите  отвличането е свързано с наркотични вещества. Единият мъж е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на наркотици.