Обвиниха шефа на ФИФА, че превръща футбола като в Северна Корея

Джанти Инфантино иска таван на заплатите

Спорт
11:16 - 27 Ноември 2020
1090
Обвиниха шефа на ФИФА, че превръща футбола като в Северна Корея

Един от най-известните футболни агенти в света Мино Райола коментира идеята за въвеждане на таван на заплатите на футболистите.

„Когато ФИФА реши да въведе ограничение на заплатите това означава, че клубовете вече няма да могат да вземат собствени решения. ФИФА няма право да казва на клубовете как да развиват своя бизнес. Очевидно трансферният пазар вече не работи така, както иска световната футболна централа“, каза Райола пред Football Italia.

„Ако ограничим заплатите на играчите, тогава трябва да го направите за всички. Реал Мадрид и Барселона получават милиарди долари приходи, трябва ли да ограничават цените на билетите?

В този случай определете таван на заплатите за актьори, журналисти, художници. Бихте ли определили ограничение на заплатата на Леонардо да Винчи или Рембранд? Как може да се ограничи талантът? Живеем в капиталистически свят, но Джани Инфантино иска да станем Северна Корея. Нямам проблем със Северна Корея, но той може да отиде да живее там, а не аз“, каза Райола.

По-рано беше съобщено, че испанската Ла Лига поставя ограничения върху общия размер на годишните плащания на заплати за клубове