Обявиха цялата програма на сезона в Серия " А"

Торино и Парма откриват подновяването след пандемията

Спорт
15:35 - 03 Юни 2020
1818
Обявиха цялата програма на сезона в Серия "А"

Сезонът в италианската Серия "А" ще бъде подновен на 20 юни с двубоя между Торино и Парма, стана ясно от обявената от Футболната асоциация програма на първенството.

Шампионатът трябва да приключи на 2 август, като в рамките на малко над 50 дни ще има мачове почти ежедневно. Федерацията публикува подробни изисквания в рамките на 40 страници за провеждането на оставащите 124 мача, но сред тях засега не е въпросът с присъствието на феновете по стадионите.

Освен мача между Торино и Парма, в първия ден от възстановяването на сезона ще играят още Верона и Каляри, а за 21 юни са предвидени двубоите между Аталанта и Сасуоло и Интер и Сампдория. От 22 юни пък започва 27-мият кръг.

На 20 юли трябва да се изиграе дербито между Ювентус и Лацио, като към момента само точка разделя двата отбора в класирането.

През миналата седмица стана ясно, че футболът в Италия ще се завърне на 13 и 14 юни с реваншите от полуфиналите за купата на страната. Там Милан играе с Ювентус след 1:1 в първия двубой, а Наполи има преднина от 1:0 срещу Интер.